Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

HNS zahvalio svima na spektakularnom dočeku brončanih Vatrenih

'Zahvaljujući svima, doživjeli smo još jedan spektakularan doček kakav su brončani sanjali, a svojim uspjehom apsolutno i zaslužili', ističe se u priopćenju

- Advertisement -

Hrvatski nogometni savez na svojim je stranicama objavio zahvalu na spektakularnom dočeku Vatrenih u Zagrebu nakon osvajanja svjetske bronce u Kataru.

”Hrvatski nogometni savez ovim putem želi zahvaliti svim partnerima i pojedincima uključenima u organizaciju dočeka hrvatske nogometne reprezentacije po povratku iz Katara gdje su Vatreni osvojili brončanu medalju na FIFA Svjetskom prvenstvu te navijačima koji su u ogromnom broju došli na zagrebačke ulice i Trg bana Josipa Jelačića.

Bila je privilegija još jednom podijeliti radost zbog izuzetnog nogometnog uspjeha sa desecima ili stotinama tisuća navijača u glavnom hrvatskom gradu. Usprkos hladnoći, narod je pokazao koliko mu je značio ovaj uspjeh Vatrenih te od srca zahvaljujemo svakom navijaču i navijačici koji su došli pozdraviti reprezentaciju, od zračne luke Franjo Tuđman do prepunog glavnog zagrebačkog trga.

- Advertisement -
Foto: Screenshot HRT

Savez od srca zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske te Gradu Zagrebu na suradnji i podršci u organizaciji spektakularnog dočeka. Pritom posebno zahvaljujemo MUP-u i svim policajcima koji su brinuli za sigurnost reprezentacije i velikog broja navijača, vatrogascima, djelatnicima Čistoće i drugima koji su profesionalno odradili svoj posao, kao i djelatnicima Saveza na uloženom trudu.

Nadalje, zahvaljujemo svim izvođačima koji su se odazvali pozivu HNS-a i reprezentacije – Dalekoj obali, Dalmatinu, Općoj opasnosti, Slavonia bendu, Zaprešić Boysima te klapi Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice i Policijskoj klapi Sv. Mihovil. Posebna zahvala ide kultnom bendu Prljavo kazalište koje je zapalilo Trg kao 1989. godine, te Juri Stubliću i grupi Film, čije su pjesme spontano postale hit Vatrenih u Kataru.

U konačnici, zahvaljujemo koordinatoru dočeka Jošku Lokasu, HRT-u i drugim medijima, tehničkom osoblju, voditeljima Ivi Šulentić i Luki Buliću te svima koji su sudjelovali u provedbi čitavog događaja i poslali predivnu sliku sa zagrebačkih ulica diljem svijeta.

Zahvaljujući svima, doživjeli smo još jedan spektakularan doček kakav su brončani sanjali, a svojim uspjehom apsolutno i zaslužili.

Naposljetku, zahvaljujemo i svim gradovima koji su pripremili posebne dočeke svojim junacima, reprezentativcima, izborniku i članovima stožera te time pokazali koliko su ponosni na njih i osvojenu broncu”, stoji u priopćenju HNS-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti