Subota, 22. lipnja 2024.

HRT ‘objasnio’ zbog čega ne prenose hrvatske rukometašice koje igraju sjajno na Europskom prvenstvu

Hrvatice su na Euro otputovale na mala vrata, bez ikakvih očekivanja, a zasad sve oduševljavaju svojim igrama. Tim više vlada veliko nezadovoljstvo kod ljubitelja sporta, pogotovo rukometa, što nema prijenosa Eura na nacionalnim televizijama, prvenstveno HRT-u kojem svi mjesečno plaćamo pretplatu

- Oglas -

Hrvatske rukometašice senzacionalno su otvorile Europsko prvenstvo u Danskoj i već nakon dvije startne pobjede protiv Mađarske i aktualnih svjetskih prvakinja iz Nizozemske osigurali prolazak u drugi krug. I prije utakmice sa Srbijom.

Hrvatice su na Euro otputovale na mala vrata, bez ikakvih očekivanja, a zasad sve oduševljavaju svojim igrama.

Tim više vlada veliko nezadovoljstvo kod ljubitelja sporta, pogotovo rukometa, što nema prijenosa Eura na nacionalnim televizijama, prvenstveno HRT-u kojem svi mjesečno plaćamo pretplatu.

- Oglas -

Inače, HRT već dugo prijenosima ne prati rukometnu reprezentaciju koje je preuzeo RTL za velika natjecanja, kao ni nogometnu koja je preselila na Novu TV.

“Hrvatska televizija nema prava za utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Navedeno natjecanje na kojem naše igračice ostvaruju odlične rezultate svakako je bilo želja i jedna od opcija u programu. Ipak, zbog cjelokupne situacije – HTV nije mogao otkupiti prijenose utakmica hrvatskih rukometašica i prihvatiti traženu ponudu za susrete naše ženske izabrane vrste, kojoj želimo što više uspješnih prezentacija i novi rezultatski iskorak na europskoj sceni”, odgovorili su Sportskim novostima na upit s HRT-a.

Podsjetimo, hrvatska ženska rukometna reprezentacija od 18.15 sati igra protiv Srbije treću utakmicu Skupine C Europskog prvenstva u Danskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića su upisale već pobjede nad favoriziranim Mađaricama (24:22) i svjetskim prvakinjama Nizozemkama (27:25) u prve dvije utakmice.

Stoga, ako Hrvatska pobijedi, u drugi krug će prenijeti maksimalna četiri boda, dok u slučaju poraza tek dva.

- Oglas -

Tko ga ima, prijenos utakmice je na PlanetSportu 1.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti