Utorak, 29. studenoga 2022.

Hrupec uoči Lokomotive: Očekujem sigurnu i uvjerljivu pobjedu Podravke

Nismo se bojali ni Bukurešta, ni Ferencvaroša, nema teoretske šanse da razmišljam bilo što drugo oko Lokomotive. Napast ćemo od prve minute i htjeti pokazati da smo ove sezone puno jači i dominantniji i da želimo osvojiti prvenstvo i Kup, što nam je zadatak u domaćim okvirima, rekao je trener Podravke

Preporučujemo

Prvenstvo je tek nedavno krenulo, a već 4. kolo donosi i najveću utakmicu hrvatskog ženskog rukometa, derbi Podravke Vegete i Lokomotive u Koprivnici. Tim povodom održana je konferencija za novinare u koprivničkom klubu.

– Očekujemo još jednu dobru utakmicu protiv Lokomotive. Unatoč njihovom obnovljenom sastavu, vjerujem da će trener Nenad Šoštarić iz njih izvući maksimum. U našoj ekipi vlada dobra atmosfera, smatram da smo u dobrom natjecateljskom ritmu i očekujem da ćemo dati sve od sebe u toj utakmici, i boriti se protiv Lokomotive kao i uvijek – rekla je Larissa Kalaus, kapetanica Podravke Vegete koja se ovog ljeta vratila iz Lokomotive.

U Podravki je sa sestrom blizankom Dorom igrala u mlađim uzrastima, potom su skupa bile u Koki, Lokomotivi i reprezentaciji, a sad će prvi put igrati jedna protiv druge. O čemu razgovaraju međusobno ovog tjedna?

– Cijelo vrijeme su to neke zezancije. Znamo da su im neke cure ozlijeđene, da nemaju zamjenu za desno krilo. Naravno da su tu emocije, ali vjerujem da su za sve cure velike emocije u ovom derbiju, pogotovo s obzirom na posljednju utakmicu koja je odigrana u Koprivnici. Vjerujem da će biti dobra utakmica, puna motiva i naboja kao i uvijek, te da ćemo na kraju mi izaći kao pobjednici. Naša šira klupa trebala bi se više vidjeti u ovoj utakmici ako ćemo držati tempo kao u posljednjim utakmicama – smatra Križevčanka Larissa Kalaus.

Sara Šenvald na utakmici Podravke Vegete i Bjelovara
Sara Šenvald na utakmici Podravke Vegete i Bjelovara // Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Još jedna povratnica u redove Podravke je Sara Šenvald. Djevojka iz Novigrada Podravskog bila je u Lokomotivi i u Njemačkoj, sad je opet kod kuće.

– Atmosfera je dobra. Očekuje nas derbi, znamo da će to sigurno biti jaka utakmica. Znamo koje su Lokomotivine kvalitete, ali smo isto tako svjesni i svojih kvaliteta. Očekujem da na domaćem terenu ostvarimo pobjedu, što bi bio veliki korak prema ostvarenju naših ciljeva. Jesu li one slabije ili jače nego prošle sezone, to nema veze, jer je kod trenera Šoštarića sustav uvijek u prvom planu. Agresivna obrana, dobra golmanica, brza tranzicija, sigurno da im je ekipa dobra – rekla je Sara.

Trener Neven Hrupec izrazio je optimizam uoči derbija.

– Pripremamo se dobro. Znamo što nas očekuje i koji nam je zadatak. Respektiramo Lokomotivu i trenera Šoštarića. Zadnja utakmica koju su odigrala ova dva kluba završila je pobjedom Lokomotive, i to uz znatnu gol-razliku. Mislim da to apsolutno trebamo respektirati, pripremiti se i pokazati da je u ovom trenutku ovo neka druga ekipa, očekujem dobru igru, ali i sigurnu i uvjerljivu pobjedu Podravke – poručio je Hrupec.

Lokomotiva je uvijek znala iskoristiti trenutke kad Podravka nije bila maksimalna. Kako Hrupec gleda na aktualnu zagrebačku ekipu?

– Nije Lokomotiva ista s Larissom ili bez nje. Ona je vukla Lokomotivu zadnjih godina, a ja sam sretan da je napredovala i da se vratila u Podravku. Sad to pokazuje i kod nas, u krajnjoj liniji kapetanica je ovdje i ponosan sam na to. S druge strane, Lokomotivu nisam gledao u ove tri utakmice. Mi u svom programu imamo Ligu prvakinja i malo je razlike, jer smo tijekom tjedna uglavnom fokusirani na Ligu prvakinja i kroz prvenstvo moramo dati prostor igračicama koje manje igraju. U tim utakmicama ipak nekoga moramo malo sačuvati, u neku ruku kalkulirati, dok oni igraju maksimalno. Vidim da su ostvarili dobre rezultate, s velikom razlikom su pobijedili Koku. Idu maksimalno, ali ipak mislim da se oni nas trebaju pribojavati. Ovo je jedna nova Podravka, mi ćemo to sigurno demonstrirati. Nismo se bojali ni Bukurešta, ni Ferencvaroša, nema teoretske šanse da razmišljam bilo što drugo oko Lokomotive. Napast ćemo od prve minute i htjeti pokazati da smo ove sezone puno jači i dominantniji i da želimo osvojiti prvenstvo i Kup, što nam je zadatak u domaćim okvirima.

Minuta odmora trenera Nevena Hrupeca i rukometašica Podravke Vegete
Minuta odmora trenera Nevena Hrupeca i rukometašica Podravke Vegete // Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Mišljenje o kolegi treneru Nenadu Šoštariću, koji je i hrvatski izbornik?

– Respektiram maksimalno njegove rezultate i dugogodišnji rad. On je moj kolega, kapa do poda za sve ono što je napravio. Treba respektirati i te djevojke, znam da rade dobro, da će se truditi. Uvijek imaju veliki motiv protiv Podravke. To je nešto posebno, jer svatko bi volio igrati u Podravki, nadam se da će tako i biti ubuduće. No, mi ovo moramo shvatiti apsolutno isto kao i Ligu prvakinja. Moramo imati isti pristup, odraditi svoje zadatke i onda mislim da neće biti problema.

Jesu li ispunjena očekivanja u Ligi prvakinja dosad?

– Apsolutno sam zadovoljan, možda djelomice i iznenađen. Neke stvari smo možda odradili i više od onog što je u ovom trenutku realno. Reprezentativna stanka koja dolazi nije idealna za klubove, no svi smo u podjednakoj situaciji, a s igračicama koje će ostati radit ćemo maksimalno. Što se nas tiče, mi ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, nadam se da ćemo iznenaditi i tamo gdje se neće očekivati. Cilj imamo, probat ćemo pobijediti Borussiju i Budućnost, ali ćemo nastojati još nekog iznenaditi.

Nedavno je Hrupec izjavio kako si Podravka ne može priuštiti niti jednu igračicu Bukurešta. A što je s Lokomotivom, bi li htio nekog iz te kipe?

– Mi ovog trenutka imamo krasnu ekipu koja potencijalno može pružiti jako puno. Ako se netko tamo nametne, to ćemo pratiti, ali dovoditi igračicu koja nije bolja od onih koje imamo ovdje, bilo bi bespredmetno. Mi imamo svoj cilj, svoj program, kroz dvije-tri godine želimo se približiti Final Fouru, no to je dugoročni proces, selekcija, napredovanje, poboljšanje infrastrukture i ostalo…

Podravka Vegeta - Zrinski
Bojana Milić i Larissa Kalaus u obrambenoj akciji // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Podravka Vegeta i Lokomotiva igraju u subotu od 18 sati u ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’, a sudit će braća Lončar iz Varaždina. Prijenosa nema, pa ni streama, stoga oni koji žele gledati derbi moraju pripremiti covid-potvrdu i osobnu iskaznicu…

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti