Petak, 3. veljače 2023.

Košarkaši Podravca iz Virja preskočili Ivančicu i izborili finale Kupa s Međimurjem

U finalu košarkaškog Kupa regije Sjever već u subotu se u Čakovcu od 18 sati sastaju Međimurje i Podravac, zadnjih desetljeća dva najbolja kluba regije

Preporučujemo

U polufinalu košarkaškog Kupa regije Sjever sastali su se pobjednici Kupa Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, stari poznanici i sportski prijatelji Podravac i Ivančica.

Podravac je naslov pobjednika Kupa Koprivničko-križevačke županije osvojio 23. put, dok je pobjeda Ivančice protiv Grafičara u Varaždinskoj županiji predstavljala prilično veliko iznenađenje.

Oba protivnika su poznata po brzoj, atraktivnoj, šuterskoj igri i dobrim obranama. Gosti su u utakmicu ušli svježiji jer je Virovcima ovo bila četvrta utakmica u pet dana. To se međutim nije primijetilo na terenu.

Podravac je utakmicu otvorio petorkom S. i J. Zadravec, Balatinec, Odobašić i Šestak, a Ivančica – S. i D. Herceg, Rožman, Smontara i Uršulin.

Već u prvoj četvrtini Virovci su došli do 11 razlike, koja se na kraju četvrtine spustila na sedam. Nametnuli su čvrstu obranu pa se sjajni gostujući šuteri nisu mogli razigrati. Od početka utakmice igralo se u visokom ritmu, koji skoro da se nije promijenio tijekom cijele utakmice.

Iako je u drugoj četvrtini petorka domaćih ispremiješana, u igru su ušli Hrženjak, Stajku i Križić, nije se gubio ritam. Podravac je i dalje igrao dobro u obrani, ne dopuštajući gostima iz Ivanca da se razigraju, a u napadu organizirano i oslanjajući se na lucidnost svojih igrača. Do poluvremena je bilo 13 razlike (48:35) za domaćina.

U trećoj četvrtini virovski bijelo-crveni su najprije povećali vodstvo, da bi gosti do kraja te četvrtine smanjili na 12 razlike i zadržali nadu za preokret u završnici utakmice. To se, međutim, nije dogodilo.

U završnoj dionici domaći trener Mirko Hrženjak je u igru redom uvodio sve igrače, koji su željni igre više griješili. Igra je postala nepovezanija i nervoznija, ali se to nije odrazilo na rezultat.

Kod Podravca je prva violina ponovno bio Stefan Zadravec (22), na vanjskim pozicijama su mu odlično pomagali Balatinec (10), J. Zadravec (7) i Hrženjak (6), a pod obručima su se istaknuli Šestak (15) i Odobašić (15).

Kod gostiju iz Ivanca odličan je bio Smontara (26), vrlo dobri Rožman (15) i D. Herceg (12).

U finalu košarkaškog Kupa regije Sjever već u subotu se u Čakovcu od 18 sati sastaju Međimurje i Podravac, zadnjih desetljeća dva najbolja kluba regije.

PODRAVAC – IVANČICA  81 : 68 (24:17, 24:18, 17:18, 16:15) 

Virje, Školsko-športska dvorana.

PODRAVAC: S. Zadravec 22 (3×3), J. Zadravec 7 (1×3), Benotić 2, Hrženjak 6, Balatinec 10 (1×3),  Šestak (cap) 15, Gregar Hrženjak 0, Križić 3, Stajku 0, Cestar 0, Odobašić 15 (1×3), Šoš 2. Trener: Mirko Hrženjak, pomoćni trener: Ivan Šiprak

IVANČICA: S. Herceg 7, Smontara 26, Uršulin 2, D. Herceg 12 (1×3), Rožman 15 (1×3), Sayemeldahr 0, Zidar 4, Morović 2, Gašparić 0, Bregović 0. Trener: Zlatko Manjerović, pomoćni trener: Putar.

Tekst: Željko Horvat, Foto: KK Podravac

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti