Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Hrvač Podravke Josip Benko osvojio osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu

U prvom kolu kvalifikacijskih borbi svladao je na bodove (6:0) predstavnika Ukrajine, te u sljedećem kolu, odnosno osmini finala, pobjeđuje i Finca također na bodove (3:1)

Preporučujemo

Na ovogodišnjem izdanju Svjetskog prvenstva za uzrast kadeta (do 17 godina) koje se održava u Rimu od 25. do 31. srpnja Hrvački klub Podravka ima dvije predstavnice i jednog predstavnika.

U ženskom dijelu natjecanja nastupile su Lana Nogić i Veronika Vilk, dok je u muškom dijelu klub i reprezentaciju predstavio Josip Benko.

Samo natjecanje održano je u dvorani PalaPellicone koja se nalazi u prigradskom naselju na obali Tirenskoga mora Lido Di Ostiji.

– Josip Benko nastupio je u kategoriji do 92 kilograma. Pokazao je vrlo zavidno hrvanje te se uspio nametnuti na svjetskoj sceni. Iako je nastupio u kategoriji bez regulacije odnosno s manjkom kilograma uspio je s vrlo aktivnim hrvanjem stići do dvije odlične pobjede u početku samog natjecanja – izvijestio je trener Ivan Lončarić.

U prvom kolu kvalifikacijskih borbi svladao je na bodove (6:0) predstavnika Ukrajine, te u sljedećem kolu, odnosno osmini finala, pobjeđuje i Finca također na bodove (3:1).

– Nažalost, nakon dvije teške borbe, vidno umoran dolazi u četvrtfinalni meč protiv čvrstog Njemačkog hrvača od kojeg gubi na bodove (0:5). S obzirom da je Nijemac ušao u finale, našeg Josipa povlači u repasaž u kojem se susrećemo s predstavnikom Mađarske no niti ovu prepreku nismo uspjeli proći te se na kraju smještamo na odlično osmo mjesto. Bilo je ovo jedno veliko iskustvo za našeg kadete na kojem je pokazao da može i zna hrvati na visokoj razini, a isto tako vjerujemo da će ovakve rezultate nastaviti i u juniorskom uzrastu u koji ulazi sljedeće godine – objasnio je Lončarić.

Ženski dio natjecanja je još uvijek u toku, a jedna od hrvačica bori se i za medalju.

- Advertisement -

Najnovije objave