Subota, 24. veljače 2024.

Hrvači Podravke Borna Ljubić i Josip Benko seniorski prvaci Hrvatske

Na Prvenstvu Hrvatske slobodnim načinom za kadete i seniore nastupili su Borna Ljubić, Josip Benko i Marko Špernjak, i sva trojica osvojili su odličja

- Oglas -

Nove tri medalje s Prvenstva Hrvatske u hrvanju stigle su u Koprivnicu, a osvojili su ih mladi hrvači Podravke.

Na Prvenstvu Hrvatske slobodnim načinom za kadete i seniore nastupili su Borna Ljubić, Josip Benko i Marko Špernjak, i sva trojica osvojili su odličja.

Evo i izvještaja Hrvačkog kluba Podravka.

- Oglas -

KADETI (2006. – 2008.)

U kadetskom uzrastu imali smo jednog hrvača, Marka Špernjaka u kategoriji do 71 kilograma. Marko je svoje natjecanje započeo s vrlo uvjerljivom pobjedom u prvom kolu no nakon toga gubi na vrlo nespretan način. S obzirom da njegov posljednji protivnik ulazi u finale, Marko dobiva priliku za borbu u repasažu gdje iskorištava svoju novu priliku, pobjeđuje posljednjeg protivnika te si tako osigurava 3. mjesto i brončanu medalju.

SENIORI (2005. i stariji)

U seniorskom uzrastu boje Podravke branilo je dvoje hrvača i odradili su to na najbolji mogući način. Nakon juniorskih naslova koje su osvojili prošloga vikenda Borna Ljubić i Josip Benko ponovno su se okitili zlatom, a isto tako i stigli do svojih prvih seniorskih naslova prvaka Hrvatske. Kao i prošloga vikenda Borna je nastupio u kategoriji do 61 kilograma dok je Josip nastupio u kategoriji do 86 kilograma.

Borna je nažalost ostao bez konkurencije no zato je Josip s druge strane kao ulazno godište imao podosta zahtjevan zadatak. On je kroz tri borbe uspio pobijediti ponovno bez izgubljenog boda i ponovno uz vrlo atraktivna bacanja podosta starije hrvače čime je dokazao svoju kvalitetu ali i odlučnost da dođe do svojeg prvog “odraslog” naslova.

- Oglas -

Iako smo u ovom uzrastu nastupili samo s dva hrvača ekipno nas je pripalo solidno 6. mjesto.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti