Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Hrvatske rukometašice izgubile od Austrije na oproštaju od Svjetskog prvenstva

Stigla je Hrvatska u 55. minuti na -4, potom i na -3, ali je na golu Austrije odlična bila Lena Ivančok, Međimurka rođena u Beču, inače članica zagrebačke Lokomotive. Tri minute prije kraja obranila je sedmerac i tu je bio ključni trenutak

- Oglas -

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je danas u Torrevieji posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Kraljice šoka su još ranije, nakon poraza od domaćina Španjolske, izgubile izglede za plasman u četvrtfinale i borbu za medalje, pa ogled s Austrijom nije imao prevelik rezultatski značaj.

Oslabljene zbog korone koja je napala naše tri vanjske igračice Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić, hrvatske rukometašice željele su se pobjedom oprostiti od svjetske smotre, na kojoj su sve osim kapetanice Katarine Ježić bile debitantice. Dežić je danas izašla iz izolacije nakon dva negativna PCR testa.

- Oglas -
Lena Ivančok
Vratarka Austrije i zagrebačke Lokomotive Lena Ivančok // Foto: IHF/HRS

Raspoloženijom se pokazala reprezentacija Austrije, koja je na odmor otišla s 15:10, s tim da je u tri navrata imala prednost od sedam golova.

U drugom poluvremenu Hrvatska je nastavila s oscilacijama i pogreškama, promašajima čistih prilika. Logično je to i razumljivo, jer su nepredviđene okolnosti utjecale na veliku potrošnju preostalih igračica.

Stigla je Hrvatska u 55. minuti na -4, potom i na -3, ali je na golu Austrije odlična bila Lena Ivančok, Međimurka porijeklom iz Peklenice rođena u Beču, inače članica zagrebačke Lokomotive. Tri minute prije kraja obranila je sedmerac i tu je bio ključni trenutak. Igračica utakmice bila je njena sestra Ines Ivančok.

Na kraju 27:23 za Austriju. Larissa Kalaus postigla je šest pogodaka za Hrvatsku, Katarina Ježić pet, dok je Koprivničanka Tena Petika dodala tri gola.

Ostale su naše rukometašice na dvije pobjede na Svjetskom prvenstvu, protiv Paragvaja i Argentine.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu ostvarila dvije pobjede // Foto: IHF/HRS
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti