Subota, 16. listopada 2021.

Hrvatske rukometašice na Euru pobijedile i svjetske prvakinje Nizozemke

Ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog ženskog rukometa. Kladionice Hrvatskoj nisu davale nikakve šanse u jakoj skupini s Mađarskom, Srbijom i Nizozemskom, ali Hrvatice su pokazale kako se igra rukomet i prve u skupini izborile nastavak natjecanja

Preporučujemo

Nakon veličanstvene pobjede protiv Mađarske (24:22), u sklopu drugog kola Europskog ženskog rukometnog prvenstva Hrvatska je pobijedila i svjetske prvakinje Nizozemke 27:25 i prošla dalje u “skupini smrti”.

Ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog ženskog rukometa.

Kladionice Hrvatskoj nisu davale nikakve šanse u jakoj skupini s Mađarskom, Srbijom i Nizozemskom, ali Hrvatice su pokazale kako se igra rukomet i prve u skupini izborile nastavak natjecanja.

Nizozemke su na zadnjih šest velikih prvenstava osvojile čak pet medalja i jedno četvrto mjesto, a sada im visi prolaz dalje, piše Gol.hr.

U hrvatskom sastavu sve igračice su odigrale za pamćenje. Fantastična je bila Larisa Kalaus s čak devet golova, a par golova je zabila u ključnim trenucima dvoboja. Ćamila Mičijević je povukla sa šest golova, a Krsnik i Posavec su zabile po četiri gola.

Tea Pijević je dominirala na hrvatskom golu, a Nizozemkama je nekoliko puta obranila zicere.

Prošlo kolo, dakle, Hrvatska je pobijedila jaku Mađarsku, a u zadnjem kolu igra protiv Srbije kojoj treba pobjeda za prolaz dalje.

Hrvatice su na prošlom Euru imale tri poraza i ispale u skupini, no ovo je očito neka nova reprezentacija.

Šteta što se utakmice ne mogu gledati na javnoj i nacionalnim televizijama.

Najnovije objave