Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Hrvatski malonogometaši večeras otvaraju Socca Europsko prvenstvo

U naredna dva dana slijede dvoboji s Luksemburgom i Bugarskom

- Oglas -

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija zaputila se u moldavski Kišinjev, gdje se od 8. do 12. svibnja održava Europsko prvenstvo. Naši reprezentativci i izbornik Dino Kovač održali su sinoć posljednji trening pred odlazak te su podijelili dojmove i očekivanja od ovog prvenstva.

– Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta, naravno da su očekivanja da probamo napraviti korak više. Ja sam ovoga puta htio probati neke nove igrače, ali sam i ostavio dio stare reprezentacije i one koji se uklapaju u neku moju viziju nogometa. U najmanju ruku, htjeli bi ponoviti to treće mjesto. U kvalitetu ovih dečkiju uopće ne sumnjam – izjavio je izbornik Kovač te nadodao:

– Mislim da smo napravili dobru selekciju tako da se stvarno imamo čemu nadati. Mali problem bit će nam nedostatak treninga, jer ipak se radi o amaterskom sportu, ali mislim da su dečki dovoljno inteligentni i da će brzo pohvatati ono što ja hoću i što tražim od njih.

- Oglas -

Ponovljanju uspjeha nada se i hrvatski vratar Nikola Beljan, koji je proglašen za najboljeg vratara prošlogodišnjeg Eura, kao i Svjetskog prvenstva koje je održano u njemačkom Essenu.

– Prošle godine smo na kraju završili treći. Sve osim toga za mene ove godine neće biti uspjeh. Sada imamo neki novi roster. Imamo i nekoliko poznatih imena iz svijeta futsala tako da su očekivanja dosta velika – izjavio je Beljan.

Jedan od tih velikih imena zasigurno je Stjepan Perišić, koji je dao svoje viđenje o ovoj, relativno novoj inačici malog nogometa.

– Sport je svakako drugačiji od futsala, međutim svi ljetni i zimski turniri su u tom formatu, tako da smo se svi više manje ”odgojili” igrajući 5 + 1. Mene osobno to veseli, ja sam ljubitelj takve vrste malog nogometa. Za mene je ”socca” novo iskustvo , tu sam da populiziramo malo i ovaj sport i predstavimo Hrvatsku u najboljem svjetlu – rekao je Perišić.

Hrvatska svoj put na EuroCupu počinje večeras u 22.15 sati po hrvatskom vremenu kada će za protvinika imati Španjolsku, dok u naredna dva dana slijede dvoboji s Luksemburgom i Bugarskom.

- Oglas -

RASPORED | Skupina C

8.5. 2024. | 22:15h
Hrvatska – Španjolska | SportKlub 4 i MaxSport 1

9.5.2024. | 15:00h
Hrvatska – Luksemburg | SportKlub 4 i MaxSport 1

10.5.2024. | 14:00h
Hrvatska – Bugarska | SportKlub 4 i MaxSport 1

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti