Petak, 24. rujna 2021.

Hrvatski vaterpolisti dobili jako tešku skupinu na Olimpijskim igrama

U četvrtfinale prolaze četiri najbolje momčadi iz svake skupine, prvi igra s četvrtim, drugi s trećeplasiranim. Inače, Olimpijske igre počinju 23. srpnja

Preporučujemo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u nedjelju je u velikoj drami izborila odlazak na Olimpijske igre nakon što je bila bolja u izvođenju peteraca od Rusije.

Na kraju je bilo 25:24 za Hrvatsku (4:3, 2:4, 3:1, 2:3, 14:13).

U Rotterdamu je obavljen ždrijeb skupina vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrvatska je razvrstana u vrlo tešku skupinu B.

Hrvatska je, naime, u društvu doprvaka svijeta Španjolske, zatim branitelja olimpijskog zlata i pobjednika Svjetske lige 2019. Srbije, vrlo jake Crne Gore koja je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Budimpešti, potom Australije koju vodi naš Elvis Fatović, srebrne s posljednjeg FINA kupa i ujedno najjače reprezentacije izvan Europe, te jedine slabije momčadi, reprezentacije Kazahstana.

SKUPINA A – Južnoafrička Republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan i Italija
SKUPINA B – Australija, Hrvatska, Srbija, Španjolska, Kazahstan i Crna Gora

U četvrtfinale prolaze četiri najbolje momčadi iz svake skupine, prvi igra s četvrtim, drugi s trećeplasiranim. Inače, Olimpijske igre počinju 23. srpnja, a posljednji dan je 8. kolovoza.

Najnovije objave