Subota, 21. svibnja 2022.

VIDEO Bakljada za Saračevića: ‘Uz večernja zvona zaklopio si oči, treneru za nas nema teže noći’

Neutješni su njegovi prijatelji rukometaši, supruga, obitelj i prijatelji. Neutješni su svi s kojima je radio u koprivničkom klubu, neutješni su navijači, ali i oni koji ne prate sport, a viđali su ga samo po centru Koprivnice kako šeće sa svojim malim psićem

Preporučujemo

Opraštamo se od legendarnog hrvatskog rukometaša, zlatnog olimpijca i trenera Podravke Vegete Zlatka Saračevića.

Njegovo srce prestalo je kucati nedugo nakon što je u nedjelju njegova ekipa pobijedila zagrebačku Lokomotivu i praktički osigurala naslov prvaka Hrvatske.

Neutješni su njegovi prijatelji rukometaši, supruga, obitelj i prijatelji. Neutješni su svi s kojima je radio u koprivničkom klubu, neutješni su navijači, ali i oni koji ne prate sport, a viđali su ga samo po centru Koprivnice kako šeće sa svojim malim psićem.

U koprivničkoj sportskoj dvorani otvorena je Knjiga žalosti. Svoje posljednje pozdrave i lijepe misli za velikana hrvatskog rukometa uputili su već brojni Koprivničanci, rukometašice i navijači iz skupine Kronikusi. Knjiga žalosti otvorena je i u utorak od 10 do 16 sati.

Također, HRS će Knjigu žalosti otvoriti u utorak i u Zagrebu, od 10 do 14 sati u prostorijama Saveza, Metalčeva 5 (3. kat).

Kronikusi su se od Sarača oprostili večeras i bakljadom u tišini i uz poruku na novom transparentu: “Uz večernja zvona zaklopio si oči, treneru za nas nema teže noći. Počivao u miru!”. Video možete pogledati OVDJE.

Nešto ranije posljednji pozdrav legendi su uputili i na svojoj Facebook stranici.

“Danas smo jako tužni. Rukomet je neizostavni dio naših života, a posljednje tri godine doživjeli smo neke prekrasne trenutke s Podravkom i ti trenuci ispunjeni su čarolijom zahvaljujući ljudima koji su bili oko nas. To nisu samo naši prijatelji s kojima smo navijali i pili pivo nakon tekme, nisu samo igračice koje igraju, već je tu i lik trenera, osobe s autoritetom koji upravlja cijelom koncepcijom te divne igre koja nama navijačima daje radost u pobjedi ili tugu u porazu. “SARAČEVIĆ ZLATKO!!!” skandirali smo mu s tribine, a on bi uvijek mahnuo. On je taj koji zna što će i kako će, kada mi drugi pojma nemamo što bi se dalo napraviti. Zlatko Saračević, legenda hrvatskog rukometa, jučer je nakon utakmice s Lokomotivom tragično preminuo. Ostat će nam u uspomeni kao trener koji je svojim radom ostavio trag u klubu i priuštio nam puno lijepih trenutaka kada ih nismo očekivali, puno pobjeda zbog kojih smo osjećali ponos u srcu jer je naša Koprivnica opet postajala rukometna metropola. To srce danas plače, natopljeno suzama jer smo izgubili velikog čovjeka. Počivaj u miru, dragi naš Zlatko, neka ti je laka hrvatska zemlja!”, napisali su Kroniskusi.

- Advertisement -

Najnovije objave