Četvrtak, 29. veljače 2024.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo na našem području provodi letačke aktivnosti, očekuje se probijanje zvučnog zida

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, ističu iz MORH-a

- Oglas -

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila od danas do četvrtka, od 10 do 16 sati, provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH.

Aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provode se u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, pojasnili su.

Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova “Lekenik”, nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

- Oglas -

“Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, zaključili su iz MORH-a.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti