Utorak, 18. siječnja 2022.

ERICU je dodijeljena nagrada ‘Moj prvi Music pub’, to mu je još jedno u nizu značajnih glazbenih ostvarenja

Nagrada "Moj prvi Music pub" označava i više nego lijep početak 2022. godine, koja će za njega biti uzbudljiva i zbog natjecanja za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji

Preporučujemo

U emisiji Music pub poznatog radijskog voditelja Zlatka Turkalja na drugom programu Hrvatskoga radija, tijekom gostovanja u ponedjeljak, ERICU je dodijeljena nagrada “Moj prvi Music pub”.

Iako prva takva nagrada, svestranom glazbeniku iz Rasinje kraj Koprivnice to je još jedno u nizu značajnih glazbenih ostvarenja, među kojima su i brojne pohvale za njegov debitantski album “I Am Eric”. Izdanje se po objavi našlo na prvom mjestu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, a da je riječ o iznimnom ostvarenju potvrđuje i da ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records (The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift, Lorde…).

Nagrada “Moj prvi Music pub” označava i više nego lijep početak 2022. godine, koja će za njega biti uzbudljiva i zbog natjecanja za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji.

ERIC je svestrani glazbenik iz Rasinje kraj Koprivnice kojem predviđaju blistavu karijeru
ERIC je svestrani glazbenik iz Rasinje kraj Koprivnice kojem predviđaju blistavu karijeru // Foto: Marko Horvat / Universal Music Hrvatska

Svestrani vokalist, multiinstrumentalist, kantautor i producent na nadolazećoj Dori natjecat će se s autorskom pjesmom “I Found You”, kreiranom uz pomoć Filipa Vidovića i Gordana Dragića.

Bez obzira na tek napunjenu 21 godinu, ERIC iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo. Podsjetimo, svoj je talent pokazao već u osnovnoj školi te je pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari, a još je kao srednjoškolac surađivao s glazbenim profesionalcima.

Album “I Am Eric” na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih je 10 napisano na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku.

Među njima su se našle zapažene “Not Gonna Let Go”, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, “Reci mi”, koja je dospjela na 16. mjesto HR Top 40 ljestvice, još jedan HR Top 40 singl “No Good”,  te “Confidence”, čiji je bio koautor sa samo 16 godina.

Slušajte „I Am Eric“ na digitalnim glazbenim platformama: https://ERICmusic.lnk.to/iameric

- Advertisement -

Najnovije objave