Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

HZJZ: COVID potvrda nabavlja se samo preko eGrađana ili HZZO-a

Za sve tehničke upite vezane za izdavanje navedene potvrde potrebno je obratiti se hrvatskom Ministarstvu zdravstva

Preporučujemo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u utorak je objavio kako se COVID potvrda može zatražiti samo preko sustava eGrađani ili u uredima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Domaći mediji prenijeli su netočnu informaciju kako je navedenu potvrdu moguće dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Ovim putem obavještavamo javnost kako je EU digitalnu COVID potvrdu moguće zatražiti isključivo putem sustava eGrađani i u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje”, priopćili su iz HZJZ-a.

Također, za sve tehničke upite vezane za izdavanje navedene potvrde potrebno je obratiti se hrvatskom Ministarstvu zdravstva. Osim definiranja pravila za izdavanje potvrda koja su nastala u dogovoru s nacionalnim Stožerom civilne zaštite, Hrvatski zavod za javno zdravstvo nije uključen u proces izdavanja EU digitalnih COVID potvrda.

“Bitno je naglasiti kako podatke o provedenim cijepljenjima građani mogu provjeriti na Portalu zdravlja (portal.zdravlje.hr) u izborniku COVID-19. U slučaju dobivanja poruke ‘Potrebno je urediti podatke o cijepljenju’, najbolje je obratiti se u ustanovu u kojoj je osoba cijepljena radi ispravka podataka ili izabranom liječniku obiteljske medicine u slučaju da je potreban unos podataka”, zaključili su u priopćenju.

Najnovije objave