Nedjelja, 29. siječnja 2023.

I koprivnički predstavnici na susretu Dječjih vijeća u Lovranu

U Susretu su kao predstavnici Koprivnice sudjelovali Gregor Gašparić, dječji gradonačelnik, Marin Sabol, zamjenik dječjeg gradonačelnika i član NEF-a te Vesnica Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Koprivnice

Preporučujemo

Od 3. do 5. lipnja u Lovranu je održan Susret Dječjih vijeća, foruma i NEF-a Hrvatske ‘Djeca oko nas’. Tema susreta bila je ‘Multikulturalnost i nacionalni/lokalni identiteti djece nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj’.

U Susretu su kao predstavnici Koprivnice sudjelovali Gregor Gašparić, dječji gradonačelnik, Marin Sabol, zamjenik dječjeg gradonačelnika i član NEF-a te Vesnica Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Koprivnice.

Otvorenje Susreta je bilo u Kinu Lovran nakon kojeg je bila održana kreativna radionica za sudionike susreta. Na radionici sudionici su na kreativan i likovni način prikazali odabranu posebnost svoga mjesta.

Marin i Gregor izvrsno su prezentirali rad Dječjeg gradskog vijeća grada Koprivnice i aktivnosti koje su provedene.

Kroz trodnevni program bile su održane kreativne radionice, predstavljen projekt na temu multikulturalnosti, održana je bila interaktivna šetnja ‘Potraga za blagom’, kojom su učenici bolje upoznali Lovran.

Posebno je bilo zanimljivo na Sajmu različitosti koji je održan na Trgu svetog Jurja, a bio je namijenjen široj javnosti.

Marin i Gregor zajedno sa svojom voditeljicom napravili su štand na kojem su bili izloženi razni predmeti koji su posebnost Koprivnice. Široj javnosti na poseban i zanimljiv predstavili su svoj grad, običaje i znamenitosti. Bili su izvrsni govornici i svojim nastupom oduševili širu javnost.

Uz prigodan program i govor načelnika Lovrana otvorena je izložba fotografija ‘Djeca OKO nas’ u Lovranskoj kuli na Trgu svetog Jurja.

Također je bila održana radionica o Dječjim pravima. U prvom dijelu radionice djeca su odgovarala na pitanja o Dječjim pravima, a Marin i Gregor su se istaknuli svojim odgovorima za koje su dobili veliki pljesak.

– Ovaj Susret je bio vrlo edukativan i zanimljiv. Djeca su mnogo naučila, upoznala osobitosti drugih krajeva Hrvatske i stekla nova iskustva koja su vrlo važna za njihov daljnji rad. Grad Koprivnica može biti ponosan na svoju djecu jer su Koprivnicu predstavili na izvrstan način – rekla je Vesnica Mlinarić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti