Petak, 12. travnja 2024.

I ove godine križevačkim osnovcima osigurani voće, povrće te mlijeko i mliječni proizvodi

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi nude se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu

- Oglas -

Križevački osnovnoškolci i ove će godine u školama imati besplatnu podjelu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Osigurao je to Grad Križevci putem Javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno programa Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Sukladno iskazanim potrebama škola, osigurana je raspodjela voća i povrća za 1483 učenika svih razreda osnovnih škola u vrijednosti 60.847,49 kuna te raspodjela mlijeka i mliječnih proizvoda za 1419 učenika u vrijednosti 49.168,35 kuna.

- Oglas -

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi nude se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Školska shema provodi se kako bi se promovirale zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani i sprječavanja debljine i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti