Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ima li poljoprivreda u Podravini i Prigorju budućnost?

Naziv je to panel rasprave koja će se u četvrtak održati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici. Sudionici okruglog stola su Dražen Čuklić, profesor stočarstva, Marko Potroško, direktor tvrtke Bioter, Kristina Svržnjak, profesorica agroekonomike, i Matija Imbriovčan, mladi poljoprivrednik

- Oglas -

U prostorijama koprivničke Gradske vijećnice u četvrtak u 18 sati će se održati panel rasprava pod nazivom “Ima li poljoprivreda u Podravini i Prigorju budućnost?”.

Iako su ulaganja u poljoprivredu sve značajnija, proizvodimo sve manje hrane, koja je uz to i sve skuplja, ali i sve manje sirovina za prehrambeno prerađivačku industriju. Hrvatska je veliki uvoznik poljoprivrednih proizvoda sa značajnim vanjsko-trgovinskim deficitom. Samodostatnost u proizvodnji osnovnih živežnih namirnica je oko 50 posto, a tamo gdje je iznad 100 posto (žitarice i uljarice) izvozimo sirovinu, a uvozimo gotove proizvode više dodane vrijednosti. Ponekad se čini da poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj nema budućnosti, ističu organizatori.

Cilj ove panel rasprave u organizaciji Županijske organizacije SDP-a i Savjeta za poljoprivredu i hranu SDPH-a je artikulirati probleme u poljoprivredi, kao i čuti mišljenja eminentnih stručnjaka o mjerama koje bi dovele do njezinog oporavka. Također, okupljeni će moći čuti mladog proizvođača i saznati koji su to konkretni problemi koji njih muče i koja od predloženih rješenja bi ih najviše pomogla.

- Oglas -

Sudionici okruglog stola su dr.sc. Dražen Čuklić, profesor stočarstva, Marko Potroško, direktor tvrtke Bioter, dr.sc. Kristina Svržnjak, profesorica agroekonomike, i Matija Imbriovčan, mladi poljoprivrednik i nositelj OPG-a.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti