Četvrtak, 18. travnja 2024.

Na Uskrsni ponedjeljak u Šemovcima očekuju nas predivne izložbe i bogat kulturni program

Uz izložbu fotografija bit će postavljena i prigodna izložba pisanica. Bit će tu i uskrsno druženje uz tamburaše, prkače i degustaciju vina

- Oglas -

Kulturno-umjetničko društvo Zvirišće iz Šemovaca u suradnji s Općinom Virje, Mjesnim odborom Šemovci i Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina priprema bogat program za Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja.

Naime, s početkom u 17 sati će biti otvorenje prigodnih izložbi u povodu Uskrsa, a sve će biti organizirano u društvenom domu u Šemovcima.

Ondje će biti postavljena izložba autorskih fotografija dr. med. Darka Kekelja pod nazivom “Podravina – priroda, ljudi i običaji”. Autor fotografija je poznati liječnik koji radi u Virju, a živi u Šemovcima te među svojim različitim hobijima njeguje ljubav prema fotografiji.

- Oglas -

Ova izložba predstavlja pregled njegovog stvaralaštva, a nedavno je ova izložba bila postavljena u Domu kulture u Đurđevcu te u Domu zdravlja u Virju u sklopu Noći muzeja. Autor je član Foto-kino kluba Picok iz Đurđevca, istaknuli su iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Uz izložbu fotografija bit će postavljena i prigodna izložba pisanica na kojoj će sudjelovati učenici Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara, odnosno područnog odjela iz Šemovaca, zatim polaznici Dječjeg vrtića Zrno iz Virja, Dragutin Ciglar Lao iz Gole, Toni Karuza iz Delova i Josipa Rasinec iz Virja.

Ne propustite razgledati pisanice koje su izrađene različitim tehnikama, od onih tradicionalnih kao što je batik tehnika kojom se služi Toni Karuza do keramičkih pisanica kakve izrađuje Dragutin Ciglar.

Nakon otvorenja izložbi, slijedi nastup mladih tamburaša KUD-a Zvirišće pod vodstvom Dražena Štefana, a kao solisti nastupit će Marica Počepan i Ivica Kolaric.

Bit će tu i uskrsno druženje uz tamburaše, prkače i degustaciju vina u organizaciji mjesnih udruga iz Šemovaca.

- Oglas -

Organizatori se raduju susretu u Šemovcima i ugodnom druženju u povodu Uskrsa. Svi ste pozvani i dobrodošli.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti