1.3 C
Zagreb
Utorak, 19. siječnja 2021.

Imenovanja, premještaji i razrješenja svećenika u župama Varaždinske biskupije

Odlukom varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, ususret novoj pastoralnoj godini u Varaždinskoj biskupiji određena su određena imenovanja, premještaji i razrješenja svećenika

Preporučujemo

Koje će i u 2021. biti najtraženije teško dobavljive knjige na hrvatskom jeziku?

Malo hrvatsko tržište s vremenom je progutalo pojedine izdavače, a s njima i gomilu čitateljima atraktivnih knjiga prevedenih na hrvatski jezik. Neke od njih...

Zvonimir Šostar: Povratak ‘normalnom’ životu tek na jesen

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar u HTV-ovoj emisiju Dobro jutro, Hrvatska govorio je o važnosti epidemioloških mjera, procijepljenosti,...

Podravina i Prigorje: 23 nova slučaja zaraze, jedna osoba preminula

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 23...

Nesretnom 63-godišnjaku ukrala bankovnu karticu pa je ‘ispeglala’

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom sa šireg đurđevačkog područja. Naime, sumnja se da je osumnjičena 39-godišnjakinja oštećenom 63-godišnjaku ukrala bankovnu karticu s pinom te...

Odlukom varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, ususret novoj pastoralnoj godini u Varaždinskoj biskupiji određena su neka imenovanja, premještaji i razrješenja svećenika.

Vlč. Lovro Biškup, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači.

Vlč. Ivica Cujzek imenuje se župnikom u Župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Vlč. Mihael Čavlek imenuje se župnikom u Župi sv. Fabijana i Sebastijana mučenika u Oštricama.

Vlč. dr.sc. Hrvoje Damiš razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Jakoba Starijeg apostola u Prelogu i imenuje se biskupijskim povjerenikom za pastoral studenata i župnim upraviteljem u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu.

Vlč. Josip Đurin razrješuje se službe župnika u Župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu i stavlja se na raspolaganje za službu u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Vlč. Josip Hadrović razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu i imenuje se na daljnji mandat biskupijskim ekonomom.

Vlč. Filip Jakupec, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.

Vlč. Andrija Kopjar razrješuje se službe župnog upravitelja u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi i imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu.

Preč. mr.sc. Anđelko Košćak imenuje se biskupskim vikarom za kler i biskupijskim povjerenikom za kulturnu baštinu.

Vlč. dr.sc. Kristijan Kuhar inkardiniran je u Varaždinsku biskupiju.

Vlč. Mišel Kovačević razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu i upućuje se na daljnji studij pedagogije u Rim.

Vlč. Karlo Kruljac razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači i imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Jakoba Starijeg apostola u Prelogu.

Vlč. Pavao Markač razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji i umirovljuje.

Vlč. Nikola Markušić, razrješuje se službe župnika u Župi sv. Josipa u Novom Virju i imenuje se župnikom u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici i biskupijskim povjerenikom za pastoral Roma.

Vlč. Nenad Piskač razrješuje se službe župnika u Župi svete Majke Terezije u Starigradu u Koprivnici i imenuje se župnikom u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi.

Vlč. Siniša Preiner razrješuje se službe župnika u Župi Sveta tri kralja u Goli i službe župnog upravitelja u Župi Presvetog Trojstva u Ždali i imenuje se župnikom u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači.

Vlč. Ivica Puškadija, st., razrješuje se službe župnika u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači i imenuje se župnikom u Župi sv. Majke Terezije u Starigradu u Koprivnici.

Vlč. Mario Rukelj razrješuje se službe župnika u Župi sv. Fabijana i Sebastijana mučenika u Oštricama i imenuje se župnikom Uznesenja BDM u Belici.

Vlč. Damir Slamek razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici i službe člana i predsjednika biskupijskog Povjerenstva za pastoral Roma i imenuje se župnikom u Župi sv. Josipa u Novome Virju.

Vlč. Leonardo Šardi imenuje se župnim upraviteljem u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji.

Vlč. mr.sc. Stjepan Šoštarić razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Belici i imenuje se župnikom u Župi Sveta tri kralja u Goli i župnim upraviteljem u Župi Presvetog Trojstva u Ždali.

Fra Anđelko Rakhel, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se pastoralnim suradnikom u istoimenoj Župi.

Fra Željko Železnjak, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnika u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se župnim vikarom u istoimenoj Župi.

Fra Josip Župan, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se župnikom u istoimenoj Župi.

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš
Varaždinski biskup mons. Bože Radoš // Foto: Varaždinska biskupija

Najnovije objave

Otvorio vrata automobila bez provjere pa njima udario i ozlijedio biciklista

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 18. siječnja, oko 10.15 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, ozlijeđena je jedna osoba. Naime, 40-godišnji muškarac...

Preminuo Ivica Gabaj dugogodišnji vijećnik legradskog Općinskog vijeća

U ponedjeljak, 18. siječnja, nakon duge i teške bolesti, umro je Ivica Gabaj iz Legrada, dugogodišnji vijećnik Općinskog vijeća Općine Legrad. Rođen je 1963. godine....

Grad Ludbreg u prošloj godini isplatio 74 naknade za roditelje novorođenčadi

Grad Ludbreg u prošloj je godini isplatio 74 naknade za roditelje novorođenčadi za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 107.500 kuna. Jednokratna potpora za prvo...

Ludbreg petkom: rekordan broj prijava, ove nas godine očekuje mnoštvo koncerata, izložbi, plesa…

Centar za kulturu i informiranje Ludbreg izvijestio je kako je na natječaj za sudjelovanje u programu Ludbreg petkom 2021. pristigao rekordan broj prijava koje...

Udruga FUNK dobila pozamašan iznos na natječaju za još jedan projekt

Na natječaju Programa podrške, Zaklade Kultura nova, Savez udruga FUNK ostvario je za projekt Društveno-kulturni centar FUNK financiranje u iznosu od 85.500 kuna. Riječ je...