Subota, 8. svibnja 2021.

Infektologinja dr. Vesna Mađarić umirovljenicima: ‘Nemojte čekati s cijepljenjem, koje god je cjepivo na raspolaganju’

Na upit umirovljenika koje je najučinkovitije cjepivo protiv koronavirusa, dr. Mađarić je rekla da je to ono koje najprije dobijete

Preporučujemo

U srijedu su u koprivničkom Klubu umirovljenika infektologinja dr. Vesna Mađarić i sestra za bolničke infekcije Snježana Vuljak održale predavanje pod nazivom “Infekcije i prevencija u starijoj životnoj dobi”.

Konkretnim primjerima i savjetima okupljenima su objasnile koje su najučinkovitije mjere zaštite od infekcija, a naglasak izlaganja bio je na epidemiji koronavirusa.

Predavanje Infekcije i prevencija u starijoj životnoj dobi

Na upit umirovljenika koje je najučinkovitije cjepivo protiv koronavirusa, dr. Mađarić je rekla da je to ono koje najprije dobijete.

– Ne bih se priklonila niti jednom cjepivu. Nemojte čekati s cijepljenjem, koje god je cjepivo na raspolaganju – prihvatite ga! Ni jedno nema toliko nuspojava koliko ima prednosti. Mnogo je veći rizik ako se ne cijepite, nego da dobijete neku nuspojavu – rekla je dr. Mađarić.

Predavanje Infekcije i prevencija u starijoj životnoj dobi

Također, uz umirovljenike, predavanje su pratile učenice koprivničke Srednje škole, smjer medicinska sestra/tehničar, koje su s profesorom Tomislavom Lončarom prije predavanja umirovljenicima mjerile tlak i šećer u krvi.

Mjerenje tlaka i šećera u krvi

Ova zdravstvena aktivnost i predavanje organizirani su u sklopu projekta Volonter penzioner.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Najnovije objave