13.1 C
Zagreb
Srijeda, 21. travnja 2021.

Izgrađene dvije promatračnice na Šoderici

Promatračnice pružaju jedinstven pogled na jezero Šoderica i njegovu okolinu. Posjetitelji će s njih moći doživjeti ukupan sklad tamošnjeg biljnog i životinjskog svijeta te će im se omogućiti promatranje bioraznolikosti područja Šoderice

Preporučujemo

U sklopu projekta “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad” izgrađene su dvije promatračnice kao dio poučno-tematske staze koja će biti formirana uz izgrađenu šetnicu na jezeru Šoderica.

Jedna promatračnica izgrađena je na početku šetnice, a druga na njenom kraju.

Izvođač radova je bio stolarski obrt HOLEK u vlasništvu Slavka Holeka iz Koprivnice.

Promatračnice pružaju jedinstven pogled na jezero Šoderica i njegovu okolinu.

Posjetitelji će s njih moći doživjeti ukupan sklad tamošnjeg biljnog i životinjskog svijeta te će im se omogućiti promatranje bioraznolikosti područja Šoderice.

Ovisno o mjestu na kojem su postavljene, projektirane su tako da posjetitelji u što većoj mjeri dožive vrijednu i zaštićenu prirodnu baštinu i bogatu bioraznolikost područja koje je pod zaštitom Regionalnog parka Mura Drava te zaštitom Natura 2000.

Osim za promatranje bioraznolikosti, one će služiti za edukativne aktivnosti, ali i druge vidove turizma kao što su to promatranje ptica, foto-turizam i slične aktivnosti.

Ukupan iznos radova vezanih za izgradnju dvije promatračnice na jezeru Šoderica je iznosio 135.310,00 kuna, a njihova izgradnja je trajala od početka rujna 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine.

Eu projekt sufinaciranje Općina Legrad

Promatračnica na Šoderici Partneri u projektu “Promicanja održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad” Promatračnica na Šoderici

Logo Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad

Najnovije objave