Petak, 27. svibnja 2022.

Izložba ‘Krleža i Koprivnica (i okolica)’ od petka u Galeriji Koprivnica

Izložba prikazuje odnos velikog hrvatskog književnika Miroslava Krleže s Koprivnicom, koprivničkom Podravinom i prikalničkim selom Duga Rijeka u razdoblju od 1908. do 1981. godine

Preporučujemo

Muzej grada Koprivnica za petak je najavio otvorenje izložbe ‘Krleža i Koprivnica (i okolica)’. Otvorenje će se održati u 13 sati u Galeriji Koprivnica.

Kako najavljuju iz Muzeja, izložba građom iz fundusa Muzeja grada Koprivnice, dokumenata i knjiga, prikupljenim podacima i građom iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Muzeja grada Zagreba i Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu te brojnih knjižno-bibliografskih jedinica prikazuje odnos velikog hrvatskog književnika
Miroslava Krleže (Zagreb, 7. VII. 1893. – Zagreb, 29. XII. 1981.) s Koprivnicom, koprivničkom Podravinom i prikalničkim selom Duga Rijeka u razdoblju od 1908. do 1981. godine.

Autor izložbe je Dražen Ernečić, uz kojega su doprinos izložbi dali suradnici Suzana Marjanić, Vlaho Bogišić, Zvonko Kovač, Milivoj Solar i Marijan Špoljar, a ista se održava uz 40. godišnjicu smrti Miroslava Krleže.

Izložba je omogućena sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Koprivnice. Ostat će otvorena do 13. veljače 2022. godine i dio je koprivničke Noći muzeja 2022.

- Advertisement -

Najnovije objave