Petak, 3. veljače 2023.

Izložba ‘Neuspjeh je…’ u subotu u AK galeriji

Izložba je nastala u suradnji s Udrugom za promicanje mentalnog zdravlja “Srčika” te sadrži sakupljene priče o neuspjehu, odnosno, radove učenika koprivničke Srednje škole, Obrtničke škole i Gimnazije na temu neuspjeha

Preporučujemo

U subotu, 10. prosinca u 20 sati u koprivničkoj AK galeriji otvara se izložba “Neuspjeh je…”.

Izložba je nastala u suradnji s Udrugom za promicanje mentalnog zdravlja “Srčika” te sadrži sakupljene priče o neuspjehu, odnosno, radove učenika koprivničke Srednje škole, Obrtničke škole i Gimnazije na temu neuspjeha (intervencije, sastavci, plakati, slike), kao i vizualne i zvučne zapise promišljanja učenika o navedenoj temi.

Izložba je nastavak (i svojevrsni ovogodišnji finale) projekta “Napali se na neuspjeh”. Radi se o seriji tribina u organizaciji Mudrog drveta, Udruge za promicanje mentalnog zdravlja „Srčika” i Entera Koprivnica koje slave neuspjeh, njime se hvale i razmeću.

Tribine su u prošlih godinu dana održane u Inkubatoru kreativnih industrija Enter Koprivnica, na Sveučilištu Sjever te u koprivničkim srednjim školama: Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica, Obrtničkoj školi Koprivnica i Srednjoj školi Koprivnica.

Voditelji projekta Dijana Mateša i Goran Živković o projektu kažu:

– Od najvećih projekata u povijesti čovječanstva do svakodnevnog života, svi pokušaji kreativnosti, poduzetnosti i svi izlasci iz zone komfora u sebi nose potencijal i stvarnost neuspjeha. Na našim tribinama želimo razgovarati o neuspjehu otvoreno i hrabro, želimo prepoznati što nam neuspjeh nudi, pogledati mu u oči, naučiti lekciju i zahvaliti mu na tome. Izložba je refleksija procesa promišljanja o neuspjehu učenica i učenika koprivničkih srednjih školi.

Autori izložbe su Dijana Mateša i Goran Živković, a mentori učenika Iva Bolfek, Sonja Delimar i Sandra Maletić.

Realizaciju izložbe i predavanja sufinancirali su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija te Ministarstvo kulture i medija RH. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti