Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Izložba vina u Starigradu: titulu gradonačelnikovog vina ponio rajnski rizling Dalibora Jagića

Šampion izložbe je vino chardonnay vinarije Matočec, najbolji vinogradar hobista je Mario Habijanec, najbolje ocijenjeno vino člana udruge Fran Galović je traminac Slavka Lakuša, dok je titulu gradonačelnikovog vina ponio rajnski rizling Dalibora Jagića

U organizaciji udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja Fran Galović, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u društvenom domu u Starigradu u petak je održana 14. izložba vina podravskog kraja.

Šampion izložbe je vino chardonnay vinarije Matočec, najbolji vinogradar hobista je Mario Habijanec, najbolje ocijenjeno vino člana udruge Fran Galović je traminac Slavka Lakuša, dok je titulu gradonačelnikovog vina ponio rajnski rizling Dalibora Jagića.

Čestitke na organizaciji manifestacije i prikupljenom velikom broju izložbenih vina okupljenim članovima udruge i mnogobrojnim gostima uputio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

“Lijepo je znati da su ocjene izložbenih vina sve veće i bolje, ali i da iz godine u godinu naši vinari postižu sve bolje rezultate na brojnim vinskim natjecanjima diljem Lijepe Naše. Bez vašeg rada, truda i odricanja svega toga ne bi bilo te vam svima zbog toga čestitam. Grad Koprivnica će i dalje biti uz vas kako bi u budućnosti svi zajedno rasli i razvijali se uz vinarske manifestacije, rekao je gradonačelnik Jakšić, a prenose službene gradske stranice.

Uime Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratio župan Darko Koren, koji je sudjelovao i u dodjeli zahvalnica članovima udruge Fran Galović.

Ocjenjivanje vina u sklopu 14. izložbe vina podravskog kraja održano je 10. svibnja u Starigradu u kojem je sudjelovalo sedam certificiranih degustatora.

Ukupno su ocijenjena 133 uzorka vina, od čega 124 bijela, šest crnih, dva ružičasta i jedno voćno (kupinovo) vino.

Zlatno odličje osvojila su 43 vina, srebro 75 vina, devet vina osvojilo je brončano odličje, a priznanje za trud dobilo je jedno vino.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti