Utorak, 16. kolovoza 2022.

IZNENAĐENJE U KOPRIVNICI Ministar Horvat: Građevinska dozvola za brzu cestu trebala bi biti izdana do petka

Ako je rok 15. rujna, kada bi se mehanizacija trebala pojaviti na terenu i to će spojiti Koprivnicu sa Zagrebom, ja ću biti sretan i zadovoljan s činjenicom da je moj resor obavio svoj dio posla, rekao je ministar

Preporučujemo

Pri samom kraju današnjeg potpisivanja ugovora za projekte i programe udruga iz djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2021. godini kao iznenađenje za sve prisutne u prostoriju je koprivničko-križevački župan Darko Koren uveo saborskog zastupnika Darka Sobotu i Darka Horvata, ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Iako je ministar Horvat u Koprivnicu došao zbog potpisivanja ugovora o dodjeli potrebnog prostora za učenički dom, ukratko se obratio prisutnima te se osvrnuo na radove na brzoj cesti, piše Glas Podravine.

– Prometna infrastruktura je žila kucavica svakog oblika razvoja. Brza cesta prema Zagrebu jest jedan od prioriteta i to je povijesni moment koji, eto, ide kraju. Građevinska dozvola trebala bi se izdati do petka, a ako je rok 15. rujna, kada bi se mehanizacija trebala pojaviti na terenu i to će spojiti Koprivnicu sa Zagrebom, ja ću biti sretan i zadovoljan s činjenicom da je moj resor obavio svoj dio posla. Sada čekamo da građevinska operativa napravi zadnji korak, odnosno izgradi objekt – poručio je Horvat.

“U današnjem radnom posjetu Županijskoj upravi razgovarao sam sa saborskim zastupnikom Darkom Sobotom i ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom o pitanjima imovinsko-pravnih odnosa državnih nekretnina na području Županije i projektu Učeničkog doma u Koprivnici. Glavna tema bila je ishođenje građevinske dozvole za nastavak gradnje brze ceste do Kloštra Vojakovačkog i početak građevinskih radova”, otkrio je, pak, župan Koren.

- Advertisement -

Najnovije objave