-1.3 C
Zagreb
Nedjelja, 7. ožujka 2021.

Izvrijeđao knjižničarku jer mu je rekla da stavi masku, a onda je policija kod njega našla i sablju

58-godišnjaku je izrečena i novčana kazna u iznosu od 500 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Preporučujemo

U ponedjeljak, 11. siječnja, oko 10.40 sati u Prelogu, u prostorijama preloške knjižnice i u Glavnoj ulici, javni red i mir narušavao je 58-godišnjak.

Naime, nakon što ga je 38-godišnja zaposlenica knjižnice upozorila na obvezu nošenja maske za lice, počeo je na nju vikati i galamiti te ju je pritom vrijeđao i naguravao.

Izlaskom policajaca na mjesto događaja te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 58-godišnjak tijekom prethodno opisanog događaja, počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime, na biciklu je na vidljivom mjestu prevozio hladno oružje D kategorije (ručno izrađenu sablju) te je time uznemirio prisutne građane.

Preloški policajci su 58-godišnjaku s područja općine Sveta Marija, oduzeli sablju te će protiv njega zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

“Ujedno, 58-godišnjaku je izrečena i novčana kazna u iznosu od 500 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pošto se nije pridržavao obveze nošenja maske za lice ili medicinske maske”, izvijestila je PU međimurska.

Najnovije objave