Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Jaki house i tech-house DJ-i na Crazy Island Festivalu u Ludbregu

Usprkos popularnosti žestokog zvuka na elektroničkoj sceni, organizatori su među publikom osjetili potrebu za house i tech-house zvukom

Preporučujemo

Festivalska priča Crazy Islanda polako, ali sigurno, se širi. Interes je sve veći, a kroz Warm up party proteklog vikenda, kvalitetno je testirana i sama lokacija Otoka Mladosti u Ludbregu.

Crazy Island Festival, koji se održava u subotu 30. srpnja, novo je ime na festivalskoj i elektroničkoj sceni u Hrvatskoj, no hrabro su, u programskom dijelu festivala, odlučili promijeniti tezu kako na festivalima prolazi samo tvrdi zvuk.

Dave Manali, Tom BUG, E-Base, Yakka, mlada Elena Mikac, Pintha InDaHouse i Jasmin Barbir headlineri su Festivala te su definitivno imena koja najviše promoviraju house i tech-house zvuk na hrvatskoj i regionalnoj sceni. Godine iskustva na sceni, a pogotovo ove sezona kada ih se može slušati na najjačim eventima i u klubovima po Hrvatskoj, u slučaju Dave Manalija po Sloveniji i Italiji, garancija su odlične zabave.

DJ-i, koji uz njih nastupaju, Simon M, Johnny Costa, islanđanin Agust, Ferry van Hren, Deel Capo, te najnovije pojačanje Crazy After Piknik programu: Krle Kestl, kroz svoju karijeru prolazili su razne stilove elektronike, no ove su se sezone baš orijentirali na house i tech-house.

Crazy Island Festival
Lokacija Crazy Island Festivala // Foto: Promo fotografije

Dario Posavec, direktor programa festivala kaže:

– Kako sam i sam veliki poklonik elektroničke glazbe, često sam u kontaktu i komunikaciji s publikom na eventima i festivalima. Ono što je mene i ekipu s kojom radim Festival ponukalo da se okrenemo, generalno gledano, house zvuku, informacije su koje dobivam i od prijatelja i od publike na sjeverozapadu, ali i širom Hrvatske. Da, tvrdi techno zvuk dominira eventima, no sve je više “elektroničara” koji žele sporiji, ali ne nužno i mekši zvuk, svjetlije prostore, a kako smo open air ljetni festival, house i tech house su upravo to što će privući našu ciljanu publiku. Je li taj najnoviji trend (iako su ti stilovi oduvijek jako prisutni na našoj sceni) reakcija na konstantno forsiranje techna, divljih lokacija i mračnih “underground” prostora? Definitivno jest, jer tvrdnja da samo mrak undergrounda znači dobru elektroničku glazbu i zabavu više ne stoji – smatra Dario Posavec.

Kaže kako im je velik uzor Defected festival i kvalitetna priča koju godinama grade u Hrvatskoj.

– Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar Svijeta prepoznali su potencijal festivalskog turizma kao i naši partneri u ugostiteljskom i organizacijskom dijelu. Nadamo se kako će naše napore u nadolazećim godinama “skužiti” i Županija te ostali privredni subjekti. Planiramo i želimo raditi dugoročnu, modernu, a prije svega kvalitetnu priču. Ne želimo raditi “čuda” u smislu količine publike, vrlo smo realni, no oblik Boutique festivala je ono čemu stremimo – zaključuje Dario.

- Advertisement -

Najnovije objave