Nedjelja, 14. travnja 2024.

Jakšić o Marićevoj ostavci: Ključna osoba ekonomske i financijske politike odlazi iz vlade bez objašnjenja, ovo nije normalna situacija

Država puca po šavovima, imamo ogroman inflatorni pritisak na građane i gospodarstvo. Nitko ne zna što nas čeka na jesen, rekao je Jakšić

- Oglas -

Ministar financija Zdravko Marić podnio je ostavku te odlazi iz Vlade na vlastiti zahtjev. Novi ministar bit će profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Marko Primorac.

Saborski zastupnik SDP-a i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je kako ni oni nisu ništa znali o tome, te da ‘nitko nije očekivao odlazak jednog od najboljih ministara u ovoj vladi Andreja Plenković’.

“No prije nego nam Andrej Plenković objasni briselskim birokratskim rječnikom da je sve to normalno i ‘business as usual’, nije ‘business as usual’. Država puca po šavovima, imamo ogroman inflatorni pritisak na građane i gospodarstvo. Nitko ne zna što nas čeka na jesen, najave koje vidimo nisu dobre, a jedna od ključnih ljudi ekonomske i financijske politike hrvatske Vlade odlazi iz vlade bez objašnjenja. To samo govori da ovo nije normalna i uobičajena situacija”, rekao je Jakšić za HRT.

- Oglas -

Također, dodao je kako će od novog ministra tražiti odgovore na pitanja – ‘koje su to porezne politike za koje će se zalagati, hoće li prestati kasapiti rad i ići na ruku kapitalu te hoćemo li stalno na ruku ići stranom kapitalu’.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti