Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Jakšić o Marićevoj ostavci: Ključna osoba ekonomske i financijske politike odlazi iz vlade bez objašnjenja, ovo nije normalna situacija

Država puca po šavovima, imamo ogroman inflatorni pritisak na građane i gospodarstvo. Nitko ne zna što nas čeka na jesen, rekao je Jakšić

Preporučujemo

Ministar financija Zdravko Marić podnio je ostavku te odlazi iz Vlade na vlastiti zahtjev. Novi ministar bit će profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Marko Primorac.

Saborski zastupnik SDP-a i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je kako ni oni nisu ništa znali o tome, te da ‘nitko nije očekivao odlazak jednog od najboljih ministara u ovoj vladi Andreja Plenković’.

“No prije nego nam Andrej Plenković objasni briselskim birokratskim rječnikom da je sve to normalno i ‘business as usual’, nije ‘business as usual’. Država puca po šavovima, imamo ogroman inflatorni pritisak na građane i gospodarstvo. Nitko ne zna što nas čeka na jesen, najave koje vidimo nisu dobre, a jedna od ključnih ljudi ekonomske i financijske politike hrvatske Vlade odlazi iz vlade bez objašnjenja. To samo govori da ovo nije normalna i uobičajena situacija”, rekao je Jakšić za HRT.

Također, dodao je kako će od novog ministra tražiti odgovore na pitanja – ‘koje su to porezne politike za koje će se zalagati, hoće li prestati kasapiti rad i ići na ruku kapitalu te hoćemo li stalno na ruku ići stranom kapitalu’.

- Advertisement -

Najnovije objave