Srijeda, 21. veljače 2024.

Jandroković: ‘I Sabor je dobio četiri puta veći račun za plin, Vlada će morati povući određene poteze’

Naglasio je da u ovom trenutku treba pomoći građanima, a to je moguće jedino kroz određenu razinu državne intervencije

- Oglas -

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković gostovao je u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga” gdje je govorio o saborskim i drugim aktualnim političkim temama.

U uvodnom dijelu emisije, urednica i voditeljica Sanja Rabuzin-Pavić pitala ga je koliko je veći račun za plin dobio Sabor i koliko ga to brine.

– Naravno da brine mene i sve nas što je došlo do takvog poremećaja na tržištu da su cijene plina otišle više puta, više puta je plin skuplji nego na međunarodnim tržištima i to se onda odrazilo i na cijene plina u Hrvatskoj. Sada sam provjeravao, Sabor je dobio čak četiri puta veći račun za plin, nego što je to bilo u istom razdoblju prošle godine – rekao je.

- Oglas -

Radi se o poremećajima, dodao je, na svjetskom tržištu, a oni su se odrazili i na naše tržište i Vlada će morati povući određene poteze.

– To je sasvim sigurno i u smislu smanjivanja poreza, povećanja iznosa, ali i opsega socijalnih naknada, HEP će morati preuzeti veću ulogu no što je imao do sada – dodaje.

– Očito je da ulazimo u područje većeg državnog intervencionizma, na što smo se naučili u posljednjih nekoliko desetljeća jer i cijene plina i cijene struje i cijene goriva rastu, a uzrok su i međunarodne napetosti i okolnosti koje do toga dovode. Vlada je već danas reagirala i na cijene goriva, benzina, dizela, čak i plavog dizela – kazao je Jandroković.

Naglasio je da u ovom trenutku treba pomoći građanima, a to je moguće jedino kroz određenu razinu državne intervencije, prenosi HRT.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti