Srijeda, 28. veljače 2024.

Još uvijek se ne zna koliko će klubova imati Četvrta liga ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’

Zatražili smo pravno tumačenje Hrvatskog nogometnog saveza oko prijava klubova za natjecanje. Papuk iz Orahovice je upitan, a sve bi se trebalo znati početkom sljedećeg tjedna, rekao je Markulin

- Oglas -

Ni nakon sastanka predsjednika tri županijska nogometna saveza još nije poznato koliko će se klubova u sljedećoj sezoni natjecati u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’.

U ponedjeljak su se, naime, sastali Robert Markulin (predsjednik koprivničko-križevačkog saveza), Slavko Prišćan (predsjednik bjelovarsko-bilogorskog saveza) te Đuro Bukvić (predsjednik virovitičko-podravskog saveza) kako bi pronašli rješenje za spomenutu ligu, ali još ništa nisu dogovorili.

– Zatražili smo pravno tumačenje Hrvatskog nogometnog saveza oko prijava klubova za natjecanje. Papuk iz Orahovice je upitan, a sve bi se trebalo znati početkom sljedećeg tjedna – rekao nam je Robert Markulin.

- Oglas -
Robert Markulin
Robert Markulin, predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije // Foto: Zvonimir Markač

Doznajemo da postoje tri opcije. Jedna je liga sa 16 klubova u kojoj bi bili Papuk iz Orahovice i Graničar iz Đurđevca. Protiv takvog rješenja su klubovi s bjelovarskog područja, a vjerojatno i s koprivničko-križevačkog, iako savez ne bi imao ništa protiv da Picoki odu u viši rang.

Druga je opcija liga od 14 klubova s Papukom, a bez Graničara iz Legrada, dok je treća opcija liga od 14 sudionika s Legrađanima, a bez Papuka.

Naime, klub iz Orahovice je u velikim problemima, napustili su ga svi igrači i u ovom trenutku je njegov nastup u Četvrtoj ligi pod velikim upitnikom, tim više što se za natjecanje u 4. ligi prijavio 4. srpnja, a rok je bio 2. lipnja.

Iz Treće nogometne lige – sjever po pravilniku u 4. ligu ispada jedan klub, a to je Podravac iz Virja. stvari su, dakle, prilično jasne, no očekuje se i službeno očitovanje nadležnih na koje će se morati pričekati još neko vrijeme…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti