Subota, 28. svibnja 2022.

Jurica Karan, kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac: ‘Glavni fokus bit će na turizmu, znam put do EU fondova’

Nezavisni kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac na predstojećim izborima je Jurica Karan, po zanimanju novinar i kapetan mjesne nogometne ekipe. Na mjestu načelnika sportska načela 'brže, više, jače i bolje' bit će mi misao vodilja, poručuje

Preporučujemo

Nezavisni kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac na predstojećim izborima je Jurica Karan, po zanimanju novinar i kapetan mjesne nogometne ekipe.

Nositelj nezavisne liste je odvjetnik Darko Marić, zatim je tu poznati veterinar Damir Keber, treći je Jurica Karan, kandidat za načelnika. Slijedi Ivan Tabak, uvaženi umirovljenik koji dugi niz godina sudjeluje u radu Općine, zatim Franjo Ščuka, vrijedni poljoprivrednik koji cijeli taj segment ima u malom prstu. Iduća je Kristina Špoljarić, mlada žena koja predstavlja turizam, zatim su tu Martina Ivesa i Klaudija Vedriš, obje iz naselja Brodić. Klaudija je inače inženjerka poljoprivrede. Deveta na listi je Maja Kovačev, profesorica, predstavnica prosvjete.

“Nije tako komplicirano – dok okolne općine napreduju, a mi zaostajemo. Sve u selu ima potencijal, no taj potencijal dugo stoji neiskorišten. Evo najnovijeg primjera – godinama se priča o toplicama u Ferdinandovcu jer imamo bogate geotermalne izvore, a sad će se te toplice graditi nekoliko kilometara dalje, u Kozarevcu. Nezavisni će dati sve od sebe da iskoristimo geotermalni potencijal Općine, napravit ćemo dječje igralište i modernizirati selo”, istaknuo je Jurica Karan i nastavio:

“Mislim da najviše prostora za napredak imamo u turizmu. Onaj kontinentalni, seoski turizam hvata sve veći zamah u Hrvatskoj i žao mi je što ništa značajnog nije uloženo u turizam na području Općine. Što je najgore, sadašnja se vlast hvali tuđim brojkama za koje nije zaslužna. Znamo to jer smo puno razgovarali s vlasnicima oba turistička smještaja u Općini. Mi nezavisni pomoći ćemo svakom tko poželi ući u priču s turizmom u Ferdinandovcu i Brodiću, obnovit ćemo i promovirati skelu i ručak na pola Drave. Iskoristit ćemo i povući sredstva iz svih za turizam dostupnih EU fondova da potaknemo razvoj turizma i otvaranje novih turističkih sadržaja”.

Jurica Karan, nezavisni kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac
Jurica Karan, nezavisni kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac

Karan ističe kako je njihovim umirovljenicima strašno važan doktor u selu.

“Taman prije izbora stigao nam je doktor, no to je sve bio predizborni trik. On je još prije dolaska dobio specijalizaciju drugdje, a u Ferdinandovac je došao odraditi koji tjedan oko izbora. I sam je priznao da odlazi, a mi opet ostajemo bez doktora. Riješit ćemo to pitanje na duži period vremena”, ističe Karan.

Nezavisni su u Ferdinandovcu najavili osnivanje Savjeta mladih koji će usko raditi s Općinom baš za potrebe mladih, uvest će putničku liniju Ferdinandovac – Đurđevac za umirovljenike i dati sve od sebe da podignu standard života u Općini.

“Meni je svaki čovjek jednako bitan. Svatko će moći doći u Općinu sa svojim problemom i potražiti pomoć. Vrijeme je da Općina postane servis mještana. Mlad sam i obrazovan, sportaš sam, kapetan naše nogometne ekipe i na mjestu načelnika sportska načela ‘brže, više, jače, bolje’ bit će mi misao vodilja”, poručio je Karan i zaključio:

“Mlad sam i obrazovan čovjek s novim idejama i novom snagom, a velika podrška mi je moja lista i ne sumnjam da će mi nakon izbora podrška biti i moje sumještanke i sumještani. Znam put do EU fondova, znamo kako do europskih sredstava za napredak. Dosta je kafanskih priča, vrijeme je da se Općina počne voditi odakle i kako treba. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve birače iz Općine Ferdinandovac, a naročito mlade, da izađu na izbore i zaokruže broj 2 za mene kao novog nezavisnog načelnika, te broj 3 za nezavisnu listu za Općinsko vijeće”.

Napadač Ferdinandovca Jurica Karan u akciji
Napadač Ferdinandovca i kapetan Jurica Karan u akciji // Foto: Robert Rodman
- Advertisement -

Najnovije objave