Srijeda, 1. veljače 2023.

Općina Koprivnički Bregi dobila građevinsku dozvolu za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić

Staza će se graditi u dvije faze, a u najkraćem roku će se pristupiti odabiru najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova u prvoj fazi

Preporučujemo

U četvrtak, 13. svibnja, Općini Koprivnički Bregi izdana je građevinska dozvola za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić u Koprivničkim Bregima, za koju procijenjena ukupna vrijednost radova iznosi cca. 1.400.000 kuna s PDV-om.

Staza će se graditi u dvije faze, a u najkraćem roku će se pristupiti odabiru najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova u prvoj fazi.

Projekt je planiran u općinskom proračunu za 2021., a za izgradnju prve faze osigurano je i sufinanciranje od 150.000 kuna koje je Općina dobila preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. (za 20 projekata svih općina u županiji odobreno je ukupno 3,76 milijuna kuna).

Uz vlastita sredstva i odličnu likvidnost Općine ovo sufinanciranje pozitivno je doprinijelo zatvaranju financijske konstrukcije za faznu realizaciju projekta.

“Ovo je još jedan projekt u nizu u proteklim godinama za koji smo zajedničkim radom djelatnika općine i kvalitetnom pripremom uspjeli osigurati značajna sredstva za sufinanciranje preko EU fondova ili preko drugih izvora kapitalnih pomoći kao što su nadležna Ministarstva, Koprivničko-križevačka županija i naši partneri Hrvatske ceste, Županijske ceste, Hrvatske vode, KC vode. Uz infrastrukturne projekte, riječ je i o socijalnim projektima poput Pomoć je moć gdje su i zaposleni naši mještani”, istaknuo je općinski načelnik Mario Hudić.

“Veselimo se početku realizacije ovog projekta koji će povećati sigurnost u prometu mještanima u Ulici braće Radić, a posebno djeci koja će moći do škole i natrag otići bez izlaska na frekventne županijske ceste”, zaključio je načelnik Hudić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti