Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Jurica Karan spreman je za ulogu načelnika Općine Ferdinandovac: ‘Selo stagnira na svim područjima, a ja hoću sve za svoju Općinu’

Kandidat za načelnika i njegova lista, čiji je nositelj Darko Marić, pripremili su jasne točke programa za bolju i snažniju Općinu, a usmjerit će se na stvaranje boljih uvjeta za život, za ostanak u selu, zatim na bolju brigu o umirovljenicima, na promoviranje sela kroz turizam, na većim potporama u poljoprivredi, na podupiranju poduzetništva i borbi za stvaranje stvaranju radnih mjesta

Preporučujemo

“Vrijeme je da opet budemo pr(a)vi” glasi slogan nezavisne opcije u Ferdinandovcu.

Kandidat za načelnika je Jurica Karan, dok je nositelj liste odvjetnik Darko Marić.

Veliku potporu imaju i u budućem županu, nezavisnom Željku Lackoviću.

Uoči lokalnih izbora razgovarali smo s Juricom Karanom, kandidatom za načelnika, ujedno i kapetanom mjesne nogometne momčadi, koja uspješno plovi četveroligaškim vodama, a odlično se prezentirala i u utakmici Hrvatskog kupa protiv zagrebačkog Dinama.

– Mislim da mogu puno napraviti za Općinu. Sportaš sam, sportska načela ‘brže, više, jače, bolje’ bit će moj moto u vođenju Općine. Ferdinandovac i naselje Brodić stagniraju, sad u predizborno vrijeme krenula su kozmetička uređenja, no znam da stanovnici Općine nisu glupi i da to i sami vide. Uostalom, to mi i sami kažu. Svima s kojima sam razgovarao naglasio sam da je vrijeme da Općina postane servis mještana, da mogu doći bilo kada u Općinu i reći svoje probleme. Tu je Općina da onda pomogne – poručio je Karan, rođeni ‘Ferdinančan’.

Ferdinandovac - Dinamo // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Kandidat za načelnika i njegova lista, čiji je nositelj Darko Marić, pripremili su jasne točke programa za bolju i snažniju Općinu, a usmjerit će se na stvaranje boljih uvjeta za život, za ostanak u selu, zatim na bolju brigu o umirovljenicima, na promoviranje sela kroz turizam, na većim potporama u poljoprivredi, na podupiranju poduzetništva i borbi za stvaranje stvaranju radnih mjesta.

– Okolne općine napreduju, a mi zaostajemo. Ne vjerujem da su svi oko nas ‘ludi’ kaj grade nogostupe i uređuju selo, a naša vlast jedina pametna pa čeka Godota. Imamo nogostup u selu koji je više opasnost nego pomoć. Pazite, mame s djecom u kolicima moraju ići po cesti, strepiti hoće li ih tko pokupiti. Djeca po tome hodaju u školu – ističe ovaj visokoobrazovani 28-godišnji kandidat za načelnika.

Ferdinandovcu i Brodiću treba mlada snaga, kažu u nezavisnoj opciji. Mladost nosi ideje, snagu, elan, a baš to treba selu koje je sve umornije. Nekad su se u Ferdinandovcu nagrađivale najljepše okućnice i najljepši balkoni, selo je bilo prepuno cvijeća. A sad…

– Zgrada škole nam propada. Zamijenjeno je nekol’ko prozora, a kaj je s ostatkom? Škole po drugim mjestima kompletno su energetski obnavljane, iako nemaju tu tzv. ‘direktnu vezu s onim gore’. Mi imamo pa smo dobili prozore. Druge škole su energetski obnavljane, naša nije. Tamo stoje klupe na kojima su učili naši roditelji. Načelnik i Županija to nisu mogli riješiti? Ne, nego su “preusmjerili” novac koji je škola uštedjela i iskoristili ga za obnovu škola u drugim mjestima. Nama su stavili dva, tri nova prozora – rekao je Karan.

Sadašnji načelnik na prvoj sjednici vijeća na početku mandata izjavio je kako njega ne zanima turizam, dodaje nezavisni kandidat za načelnika.

– Meni je, pak, rekao da ga politika ne zanima, da je tu zbog drugih stvari. Taj stav vidi se i na selu. Pitam se kaj onda njega zanima – nastavlja Karan.

Kontinentalni turizam sve je snažniji, a nezavisna lista u Ferdinandovcu upravo će tu uložiti poveće napore. Ferdinandovac će postati sinonim za turizam, govore, a imaju rijeku Dravu, najljepši i najbogatiji prirodni resurs. Uz potporu i promociju Ferdinandovac ima puno prostora za napredak.

– Iskreno, jako me razveselila podrška mojih sumještana, ponajviše od onih od kojih to nisam očekivao. Izrazili su podršku, bilo direktno ili indirektno, i to me strašno puni samopouzdanjem. To je znak da smo na pravom putu. Jednostavno je, hoću sve za svoju Općinu i za to ću se boriti svake sekunde svakog dana svog mandata – zaključio je Jurica Karan.

Jurica Karan, nezavisni kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac

Najnovije objave