Subota, 20. srpnja 2024.

Kada ćemo ove godine slaviti prvu pričest i svetu potvrdu u Varaždinskoj biskupiji?

Budući da se iz dana u dan situacija mijenja, teško je predvidjeti kada ćemo slaviti ovogodišnja slavlja prve svete pričesti i svete potvrde

- Oglas -

Zbog trenutne situacije u domovini uzrokovane širenjem koronavirusa, nacionalni Stožer civilne zaštite donio je određene mjere s ciljem suzbijanja širenja zaraze. Shodno tome, biskupi Hrvatske biskupske konferencije donijeli su odredbe vezane uz liturgijska slavlja i druga okupljanja vjernika.

Kao što znamo, otkazane su sve mise na kojima sudjeluje zajednica vjernika i druga slavlja sakramenata.

“Budući da se iz dana u dan situacija mijenja, teško je predvidjeti kada ćemo slaviti ovogodišnja slavlja prve svete pričesti i svete potvrde. Što se tiče podjeljivanja sakramenta potvrde, prema biskupovom pismu svećenicima od 22. ožujka, postoji načelna mogućnost da će termini biti vezani uz povratak djece u škole tako da se ostavi barem period od dva tjedna od povratka djece u škole kako bi bilo dovoljno vremena za neposrednu pripravu. Kada za to dođe vrijeme, moći će se konkretnije planirati i dogovarati sa župnicima”, priopćili su iz Varaždinske biskupije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti