Četvrtak, 18. travnja 2024.

Kako povećati odaziv na akcije dobrovoljnog davanja krvi?

Cilj radionica je povećanja odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi, posebice mladih osoba i žena, čiji je udio u davalaštvu krvi ispod željene razine

- Oglas -

Ciklus edukativnih radionica pod nazivom ‘Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi’ nastavljen je u srijedu u Koprivnici.

Na radionici su sudjelovali predstavnici društava Crvenoga križa s područja Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Riječ je o ljudima koji se bave darivanjem krvi i čija znanja i vještine zasigurno mogu pridonijeti razvoju darivanja krvi u Hrvatskoj, kao i održavanju samodostatnosti.

- Oglas -

Sudionike današnje edukacije na početku su pozdravili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te pročelnica gradskog upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić. Nazočnima su se obratili i dr. Dražen Sačer, predsjednik Nacionalnog odbora za darivanje krvi i član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa te Adela Sočev ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Među sudionicima edukacije nalazi se i rekorder u darivanju krvi – Stjepan Lončar, čovjek koji je darovao krv čak 200 puta i član je Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Koprivničko-križevačke županije.

I na ovoj radionici razgovaralo se o provedbi akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanju i obradi podataka, načinima oglašavanja te komunikaciji kao strateškoj sastavnici za sve koji sudjeluju i provode dobrovoljno davalaštvo krvi.

Cilj radionica je povećanja odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi, posebice mladih osoba i žena, čiji je udio u davalaštvu krvi ispod željene razine. Svrha radionica je i razmjena ideja i mogućnosti unaprjeđenja poslovnih procesa, kao i povećanja broja prikupljenih doza krvi na razini cijele Hrvatske.

Radionice su dio Nacionalne kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi koja uključuje suradnju Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Ministarstva zdravstva, Hrvatske radiotelevizije i društava Crvenog križa.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti