Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Kampanja samotestiranja učenika ima slogan: ‘Poškakljaj nos jednom tjedno, u školi s prijateljima uči vrijedno’

Iz HZJZ-a su pojasnili kako se provodi mjera samotestiranja, postupak prilikom bliskog kontakta učenika te kako uopće provesti postupak samotestiranja

Preporučujemo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je danas detaljne upute za samotestiranje učenika koje će se provoditi od ponedjeljka, 14. veljače.

Ujedno su i osmislili slogan cijele kampanje samotestiranja učenika koji glasi “Poškakljaj nos jednom tjedno, u školi s prijateljima uči vrijedno”.

O mjeri samoizolacije učenika naveli su, među ostalim, da je dobrovoljno, besplatno, provodi se brzim antigenskim testovima na virus SARS-COV-2 za samotestiranje, testovi se preuzimaju u školama te da se uspješnim provođenjem ukida mjera samoizolacije (karantene) za učenike.

Objasnili su i koji učenici provode samotestiranje – svi učenici čiji roditelji/skrbnici su odlučili da njihovo dijete provodi mjeru redovitog samotestiranja te učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene temeljem preboljenja i cijepljenja sukladno uputama HZJZ-a, piše Regionalni.com.

Oni mogu, ovisno o dogovoru škole i roditelja/skrbnika, sudjelovati u rutinskom samotestiranju na dva načina: kao i drugi učenici ili na način da se samotestiraju samo u slučaju pozitivnog testa tijekom rutinskog samotestiranja drugih učenika u istome razrednom odjelu.

Također su pojasnili kako se provodi mjera samotestiranja, postupak prilikom bliskog kontakta učenika te kako uopće provesti postupak samotestiranja. Detaljne informacije mogu se pronaći OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti