Srijeda, 24. srpnja 2024.

Kazneno prijavljen mladić koji je pijan i bez vozačke motociklom udario biciklista

25-godišnjak je s 1,85 promila upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke Yamaha te udario u bicikl kojim je upravljao 48-godišnjak

- Oglas -

Kao što smo pisali, u srijedu oko 22.30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se teška prometna nesreća, a u kojoj su ozlijeđeni 25-godišnji motociklist i 48-godišnji biciklist.

Policijska uprava međimurska u petak je izvijestila kako je 25-godišnjak u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je 48-godišnjak životno ugrožen.

Podsjetimo, 25-godišnjak, koji u vozačku dozvolu nema upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova, je upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke Yamaha. Također, motociklom je upravljao s 1,85 promila alkohola.

- Oglas -

Mladić se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega, a da s obzirom na brzinu kretanja i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti. Zbog toga je u zavoju u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je motociklom udario u bicikl kojim je kolnikom ceste iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak, priopćila je u četvrtak Policijska uprava međimurska.

Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, gdje je biciklist zadržan na odjelu intenzivnog liječenja, dok je motociklist nakon pregleda prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zadržan na liječenju.

Protiv 25-godišnjeg motociklista slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Mladić bez vozačke i s 1,85 promila motociklom prešao na suprotnu stranu i udario biciklista

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti