Utorak, 16. srpnja 2024.

KOKO I MIMA Bojana Kežman i Ida Šipek autorice su prvih hrvatskih psihološko-edukativnih slikovnica

Predstavljanje slikovnica iz serijala Koko i Mima, Lov na balončić, Kućna pustolovina i Utrka brodova, održat će se u subotu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica, na prvom katu, s početkom u 11 sati.

- Oglas -

Autorice Bojana Kežman, odgojitelj mentor, i Ida Šipek, psiholog, predstavit će u subotu prve hrvatske psihološko-edukativne slikovnice koje se bave tehnikama disanja, usmjeravanjem na sadašnji trenutak te upravljanjem mislima. Slikovnice u kojima su glavni likovi Koko i Mima, veseli brat i sestra, namijenjene su djeci od pet do devet godina.

Slikovnice, osim priče, sadrže savjete za roditelje i aktivnosti za djecu.

Predstavljanje slikovnica iz serijala Koko i Mima, Lov na balončić, Kućna pustolovina i Utrka brodova, održat će se u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica, na prvom katu, s početkom u 11 sati.

O autoricama:

- Oglas -

Mi smo prijateljice. Bojana Kežman je odgojiteljica i Rainbow Kids učiteljica joge za djecu, a Ida Šipek psihologinja i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica. U radu s djecom razvijale smo program “Do unutarnjeg mira” u kojem smo zajedno s njima otkrivale kako osvijestiti vlastito tijelo, misli i osjećaje te kako otpustiti misli, umiriti se i koncentrirati. Nismo se usmjeravali samo na sebe, već i na to kako se odnosimo jedni prema drugima. Tako su nastali Koko i Mima, likovi koji će pokušati djeci prenijeti alate za očuvanje mentalnog zdravlja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti