Subota, 18. svibnja 2024.

Komunalac će Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježiti istraživanjem koprivničkog parka

Šetnja parkom namijenjena je svim građanima, od najmlađih do najstarijih, odnosno svima onima koji žele saznati kakve se biljne vrste kriju u parku

- Oglas -

Ovog petka, 22. svibnja, obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti.

Koprivnički Komunalac će ovaj datum obilježiti istraživanjem gradskog parka i biljaka i životinja koji se u njemu nalaze, a vodit će ga Nataša Njegovec, naša inženjerka hortikulture, osoba koja koprivnički park poznaje u dušu i svakodnevno vodi brigu o njegovom zdravlju, ljepoti i funkcionalnosti.

– Šetnja parkom započinje u petak u 14 sati kod paviljona, a namijenjena je svim građanima, od najmlađih do najstarijih, odnosno svima onima koji žele saznati kakve se biljne vrste kriju u parku i kakve se zanimljivosti vežu uz njih – priopćili su iz koprivničkog Komunalca.

- Oglas -

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Hrvatska se pridružila svijetu u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unapređenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Građani koji će doći i obilježiti Dan biološke raznolikosti moraju se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja za vrijeme obilaska.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti