Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Križevaca

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Igor Frbežar (Grupa birača) dok je za potpredsjednika izabran Mato Devčić (HDZ)

Preporučujemo

U srijedu je izborom predsjednika konstituirano je Gradsko vijeće Grada Križevaca. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Igor Frbežar (Grupa birača) dok je za potpredsjednika izabran Mato Devčić (HDZ).

Konstituirajuću sjednicu otvorila je pročelnica upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić nakon čeka je izabrana mandatna komisija koja je podnijela izvješće o održanim izborima i verificiralo mandate članica i članova Gradskog vijeća.

Svi vijećnici položili su svečanu prisegu za vijećnika, a do izbora predsjednika, sjednicu je vodio vijećnik Mario Martinčević.

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar prije početka vođenja sjednice čestitao je svima na postignutom rezultatu na lokalnim izborima i na izboru za članove Gradskog vijeća te zahvalio na pruženom povjerenju.

U nastavku sjednice donesena je odluka o izmjenama jedinstvene baze podataka o nerazvrstanim cestama Grada Križevaca, dana je suglasnost na Opće uvjete isporuke komunalne usluge parkiranja na javnim parkiralištima i sustavu javnih bicikala na području grada Križevaca te su dane suglasnosti Pučkom otvorenom učilištu Križevci za stjecanje imovine u iznosu većem od 200.000 kuna i Gradskom muzeju Križevci za stjecanje imovine u iznosu većem od 50.000 kuna, a vezano uz investicijske programe uređenja sufinanciranih od strane Ministarstva kulture i medija.

Također, donesena je i odluka o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Na kraju sjednice čestitku novoizabranom predsjedniku, ali i svim članicama i članovima Gradskog vijeća na izboru uz poziv na otvoreni dijalog uputio je gradonačelnik Mario Rajn.

“Čvrsto vjerujem kako će ovo Gradsko vijeće vrlo kvalitetno raditi sljedeće četiri godine za dobrobit grada jer nam slijedi ciklus koji nije viđen prvenstveno u smislu europskih sredstava”, istaknuo je Rajn.

Gradsko vijeće Grada Križevaca u mandatnom razdoblju 2021. – 2025. čine: Mario Martinčević, Miroslav Petračija, Igor Frbežar, Hrvoje Gužvinec, Štefica Wolf, Mirko Sokolić, Eduard Krmpotić, Ivica Đuranec, Mato Devčić, Martina Zdilar Sertić, Goran Hrg, Marko Katanović, Valerija Golubić, Mateja Vrbek, Ivica Švagelj, Denis Maksić, Marko Vrbanec, Ivan Majdak i Marijana Šatrak.

Sjednici su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnici upravnih tijela, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi i predsjednik Savjeta mladih Antonio Sirovec.

- Advertisement -

Najnovije objave