Subota, 18. svibnja 2024.

Koprivnički atletičari svih uzrasta ponovno oduševili rezultatima, Leni Novak prvak Hrvatske

Ponovno nam lijepe vijesti stižu iz Atletskog kluba Koprivnica, uspješni su proteklih dana bili i veliki i mali trkači

- Oglas -

Ponovno nam lijepe vijesti stižu iz Atletskog kluba Koprivnica, uspješni su proteklih dana bili i veliki i mali trkači.

U subotu u Kninu je održana utrka “Krčić trail”. U sklopu nje organizirane su i dječje utrke. Na utrci od 100 metara za dječake 2015. – 2016. godište Rafael Koluder je osvojio peto mjesto.

Prošlog vikenda u Varaždinu je, pak, održano Prvenstvo Hrvatske u višeboju.

- Oglas -

Discipline višeboja su trčanje 200 metara, bacanje vortexa i skok u dalj.

Ella Sever, limačica Atletskog kluba Koprivnica, u jakoj konkurenciji od 29 limačica u disciplini 200 metara osvojila je drugo mjesto s vremenom 29:35, u bacanju vortexa 14. mjesto s hicem od 25,70 metara i skokom u dalj od 3,99 metara osvojila je deveto mjesto.

Zbrojem osvojenih bodova sve tri discipline Ella je zauzela odlično sedmo mjesto.

U kategoriji limača Leni Novak je na 200 metara osvojio šesto mjesto s vremenom 31:48, vortex je bacio 49,43 metara i osvojio prvo mjesto i skokom u dalj od 3,74 metara zauzeo je deveto mjesto.

Zbrojem osvojenih bodova u sve tri discipline Leni je u konkurenciji 16 limača bio najbolji. Osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u višeboju za limače.

- Oglas -

U konkurenciji mlađih kadetkinja u četveroboju se natjecala Karla Obranović i osvojila 13. mjesto (13/19) s 1673 boda.

Kao što smo već izvijestili, u nedjelju je u Čakovcu održano sedmo izdanje najpopularnije i najmasovnije međimurske sportske manifestacije, Polumaratona Zrinskih, koji je u okupio više od 800 zaljubljenika u trčanje.

Trčali su mladi, stariji, sportaši te brojni drugi građani koji su željeli biti dio ovog jedinstvenog sportskog doživljaja kojeg Atletski klub Međimurje organizira povodom Dana Međimurske županije.

Pobjednici 7. Polumaratona Zrinskih su Jurica Tomac (AK Međimurje) i Tea Faber (AK Fit).

U utrci građana pobjednici su Karmelo Mrvica (AK Varaždin) i Simona Jambrošić ( AK Sloboda).

U mnoštvu trkačica i trkača našla se i Estera Rac, članica Atletskog kluba Koprivnica koja je po prohladnom i vjetrovitom vremenu istrčala 21,1 kilometar u vremenu od sat i 52 minute.

Estera je s tim vremenom zauzela u sveukupnom poretku žena 24. mjesto i deveto mjesto u svojoj kategoriji Ž45.

Dodajmo i da je 13. travnja održano Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu na 21,1 kilometar u Osijeku.

Nastupili su najbolji atletičari iz cijele Hrvatske te je ukupno sudjelovalo preko 900 natjecatelja, gdje su se još pridružili natjecatelji iz 12 država.

Ukupni pobjednik polumaratona je bio Kipkorir Bernard Koros s vremenom od 1.08,53 iz Kenije, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Nundu Ruth također iz Kenije s vremenom 1.16,56.

Najbrži Hrvat je bio Dorian Miškulin s vremenom 1.09,17, dok je najbrža Hrvatica bila Ana Štefulj 1.17,13h.

U iznimno jakoj konkurenciji nastupili su i koprivnički atletičari Nikola Tucković koji je osvojio ukupno 57. mjesto s vremenom od 1.24,32 i 13. mjesto u kategoriji M35 te Josip Jagarinec s ukupnim 96. mjestom 1.31,46, te šestim mjestom u kategoriji M50.

Staza polumaratona od 21.1 kilometar je bila dosta zahtjevna, bilo je dosta okreta i dosta uzbrdica te Nikola i Josip ističu da su zadovoljni istrčanim.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti