Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Koprivnički Crveni križ zaposlio 26 gerontodomaćica koje će brinuti o 156 korisnika

Gerontodomaćice će pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s niskim primanjima te osobama s invaliditetom

- Oglas -

Koprivničko društvo Crvenog križa potpisalo je u petak ugovore o radu s 26 gerontodomaćica koje će idućih 30 mjeseci brinuti o 156 korisnika na području općina Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja, Gola i Peteranec.

Potpisivanje ugovora - gerontodomaćice
Foto: GDCK Koprivnica

“Gerontodomaćice su zaposlene kroz projekt Naša pomoć – vaša podrška, za čiju je provedbu Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije koprivničkom Crvenom odobrilo 1.170.000 eura bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Potpisivanje ugovora - gerontodomaćice
Foto: GDCK Koprivnica

Gerontodomaćice će pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s niskim primanjima te osobama s invaliditetom.

- Oglas -

Prilikom potpisivanja ugovora ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev objasnila je gerontodomaćicama glavne djelatnosti i načela društva, kao i što će sve od 1. svibnja biti njihov posao.

Potpisivanje ugovora - gerontodomaćice
Foto: GDCK Koprivnica

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnik Općine Novigrada Podravskog Zdravko Brljek, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski,  načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman te administrativni referent Đurđica Kovaček iz Općine Hlebine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti