Srijeda, 31. svibnja 2023.

Koprivnički izviđači prikupljaju igračke za djecu potresom pogođenih područja

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu, rekvizite...

Koprivnički Odred izviđača Kamengrad uključio se u nacionalnu kampanju Saveza izviđača Hrvatske HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

– Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima – ističu iz Odreda izviđača Kamengrad.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu. Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

– I Odred izviđača Kamengrad postaje HAPPYCENTAR te ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u kampanji i pomognu djeci iz potresom pogođenih područja donacijom novih igračaka i druge opreme za djecu. Donacije građani mogu donijeti u Ulicu Braće Radić 22, u kuću na sajmištu preko puta parka za pse – istaknuli su iz Odreda izviđača Kamengrad.

Više o kampanji i načinima uključivanja možete saznati ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti