Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Sve više posjetitelja u đurđevačkom muzeju

Osim izložbenih sadržaja, posjetiteljima su pozornost privukli i brojni suveniri koji se mogu naći u muzejskoj suvenirnici

Unatoč epidemiološkoj situaciji đurđevački muzej posljednjih nekoliko tjedana bilježi povećan broj posjetitelja iz različitih hrvatskih krajeva.

Posjetitelje je najviše privukla izložba Leonarda da Vincija – Čudesne naprave koja prikazuje izume renesansnog genija uz prikaze njegovih razmišljanja, citata i lente životnih događaja, a osim aktualne izložbe, Interpretacijski centar Picokijade gdje su se posjetitelji upoznali s tradicijom i đurđevačkom poviješću te poznatom Legendom o Picokima, zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom.

Mlađu publiku je zainteresirala i izložba Od crteža do stop animacije, izložba 2D likova i scenografija potrebnih za stvaranje stop animacije koju su izradili učenici đurđevačke Osnovne škole, a koja je postavljena i na službenim stranicama muzeja.

Izložbeni prostor đurđevačkog muzeja

Osim izložbenih sadržaja, posjetiteljima su pozornost privukli i brojni suveniri koji se mogu naći u muzejskoj suvenirnici, posebno oni s istaknutom utvrdom, pijetlom ili prirodnom baštinom Đurđevca.

Također, primamljiv im je i nakit s motivima etno baštine đurđevačkog kraja kao i ostali brojni suveniri poput kišobrana, majica, šulceva, torbica, šalica i ostalih.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti