Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Koprivnički Komunalac s učenicima iz OŠ Đuro Ester obilježio Svjetski dan nepušenja

Učenici su zajedno s Timom za školski preventivni program došli na ideju da se urede kante za smeće koje se nalaze u vanjskom prostoru škole

Preporučujemo

Povodom Svjetskog dana nepušenja koji se obilježava 31. svibnja učenici Osnovne škole Đuro Ester u suradnji s koprivničkim Komunalcem realizirali su zanimljivu aktivnost.

Kako bi poslali poruku da žele uredno, sigurno i poticajno okruženje ispred škole učenici su zajedno s Timom za školski preventivni program došli na ideju da se urede kante za smeće koje se nalaze u vanjskom prostoru škole.

Učenici OŠ Đuro Ester obilježili Svjetski dan nepušenja

Te kante sa svoje gornje strane imaju pepeljare oko kojih se ponekad zadržavaju pušači, iako se radi o prostoru gdje pušenje nije dozvoljeno. Kante su tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti obojili učenici pod vodstvom nastavnika likovne kulture Darka Markića, a ovog tjedna je na mjestu pepeljare posađeno cvijeće.

U realizaciju ideje uključio se i Komunalac koji je donirao sadnice čuvarkuće i zemlju za cvijeće.

Učenici OŠ Đuro Ester obilježili Svjetski dan nepušenja

Sadnjom cvijeća desetak učenika 5.c razreda, članova Učeničke zadruge Đurđica (sekcija za rad s biljkama) i mentorica Vesna Hižman-Perošić zajedno s djelatnicama Komunalca i koordinatoricom Natašom Njegovec, dali su svoj doprinos u obilježavanju Svjetskog dana nepušenja i omogućili još ljepši boravak svim učenicima za igru i druženje ispred škole.

Tekst: Dijana Lukačić, prof. socijalna pedagoginja

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti