Srijeda, 17. kolovoza 2022.

Koprivnički obrtnici izrađivat će renesansne frizure i šivati renesansnu odjeću posjetiteljima Renesansnog festivala

U osmišljavanju navedenih i ostalih sadržaja sudjeluju članovi sekcija frizera, kozmetičara, kožara, krojača, stolara, građevinara, pekara, medičara, pčelara, ugostitelja i drugih sekcija Udruženja obrtnika Koprivnica

Preporučujemo

Koprivnički obrtnici već nekoliko tjedana intenzivno se pripremaju za sudjelovanje na ovogodišnjem Renesansnom festivalu kao jednom od najvećih sajmenih događaja u Republici Hrvatskoj i najvećim sajmom srednjovjekovnih obrta u ovom dijelu Europe.

Kako zbog korona krize unazad dvije godine festival nije organiziran, obrtnici su itekako osjetili njegovu važnost za svoju promociju, prepoznatljivost i poslovanje u cjelini.

S obzirom na glavnu temu ovogodišnjeg Renesansnog festivala ‘Putujući trgovci’, većina tradicijskih obrtnika izlagača već se prijavila za izlaganje te sudjelovanje preporuča i ostalim kolegama obrtnicima.

– Želimo napomenuti kako održavanje Renesansnog festivala ima za naše obrtnike značajan utjecaj, ne samo svojim održavanjem, već svojom prepoznatljivošću u Republici Hrvatskoj i široj regiji što njenom kreatoru, Turističkoj zajednici Grada Koprivnice na čelu s direktorom gospodinom Renatom Labazanom, daje veliku prednost u pregovorima s ostalim organizatorima sličnih manifestacija i sajmova. Navedeno je obrtnicima vrlo važno jer utječe na njihovu promociju, prepoznatljivost te u konačnici veću zaradu. Također, na taj način razvijaju se i razne poslovne i druge suradnje s obrtnicima iz ostalih krajeva Republike Hrvatske i šire regije – ističe Darko Frankol, predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica.

Za potrebe održavanja Renesansnog festivala, osim izlaganja raznih rukotvorina prilagođenih renesansnom dobu, tradicijski obrti su u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Koprivnice, odnosno njezinim direktorom Labazanom kao kreatorom festivala, osmislili nove sadržaje.

Na ovogodišnjem Renesansnom festivalu posjetitelji će imati mogućnost i sami postati kostimirani sudionici festivala, jer će im obrtnici izrađivati renesansne frizure i šivati renesansnu odjeću.

U osmišljavanju navedenih i ostalih sadržaja sudjeluju članovi sekcija frizera, kozmetičara, kožara, krojača, stolara, građevinara, pekara, medičara, pčelara, ugostitelja i drugih sekcija Udruženja obrtnika Koprivnica.

– Stoga pozivamo stanovništvo, udruge i ostale organizacije neka posjete ili se pridruže organizaciji ovog, za naš kraj, važnog turističkog i gospodarskog događaja. Zabava i kvalitetni proizvodi naših tradicijskih obrta zasigurno će vas oduševiti – poručio je Darko Frankol.

- Advertisement -

Najnovije objave