Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koprivničkom Crvenom križu dodijeljeno 1,17 milijuna eura za gerontodomaćice u šest općina

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica partneri u projektu "Naša pomoć – vaša podrška" su općine Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja, Gola i Peteranec

- Oglas -

Nakon što je Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren projekt “Naša pomoć – vaša podrška”, ravnateljica Adela Sočev je u Zagrebu preuzela ugovor o dodjeli 1.170.000,00 eura bespovratnih sredstava za financiranje njegove provedbe.

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas, u petak, ugovor je ravnateljici koprivničkog Crvenog križa Adeli Sočev uručio predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom.

Inače, na svečanosti u Zagrebu su uručena ukupno 72 ugovora u sklopu poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije” vrijednih više od 58 milijuna eura, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Tim ugovorima omogućeno je zapošljavanje više od 1200 žena i/li muškaraca, koji će pružati usluge podrške i potpore za više od 7200 osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom diljem Hrvatske. Kome su sve dodijeljeni ugovori i u kojim iznosima možete pogledati OVDJE.

- Oglas -

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica partneri u projektu “Naša pomoć – vaša podrška” su općine Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja, Gola i Peteranec.

Odobrenim sredstvima omogućit će se zapošljavanje ukupno 26 osoba, gerontodomaćica, koje će na području tih šest općina pružati usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim sugrađanima u svakodnevnom životu, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

– Ugovorena provedba još jednog EU projekta nas raduje i čini ponosnima te ujedno obvezuje na daljnji predani rad u korist osoba u potrebi, a u ovom slučaju su to naši stariji i nemoćni sugrađani. Nakon potpisivanja 1.170.000,00 eura vrijednog ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica slijede pripreme za provedbu projekta, odnosno raspisivanje natječaja za zapošljavanje osoba koje će brinuti o starijim sugrađanima na području partnerskih općina – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Projekt “Naša pomoć – vaša podrška” provodit će se tri godine.

- Oglas -

Foto: GDCK Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti