Srijeda, 21. veljače 2024.

Koren i Ljubić obišli gradilište pastoralnog centra i doma za starije u Molvama

Fra Tuba je zahvalio Županiji i Općini na svesrdnoj pomoći te istaknuo kako će starijim osobama kroz razne sadržaje omogućiti ispunjavanje svih potreba u zajednici

- Oglas -

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić u utorak su posjetili crkvu i samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo u Molvama te obišli gradilište pastoralnog centra Oaza Bezgrešne i doma za starije osobe Punina života.

Dočekali su ih načelnik Općine Zdravko Ivančan i župnik fra Zdravko Tuba koji ih je proveo kroz crkvu Blažene Djevice Marije podsjetivši kako je prošle godine obilježena 550. obljetnica od nastanka gotičkog kipa Majke Božje koji se štuje u Molvama te kako je uz tu prigodnu obljetnicu uz svetište započela i gradnja Pastoralnog centra.

Posjet Molvama

- Oglas -

“Izgradnja pastoralno-duhovnog centra koji će se koristiti za duhovne obnove i susrete djece, mladih, obitelji i starijih osoba nužnost je s obzirom na to da se konstantno povećava broj hodočasnika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja koji otkrivaju molvarsko Marijino svetište”, pojasnio je fra Tuba.

Samostan u suradnji s Općinom i Županijom, dodao je fra Tuba, krenuo je i u realizaciju projekta izgradnje doma za osobe starije Punina života koji će također biti smješten uz svetište, a njime će se poboljšati kvaliteta života mještana treće životne dobi.

Riječ je o projektu kojeg je Samostan u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Molve prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je odobrilo financiranje u punom iznosu.

Fra Tuba je zahvalio Županiji i Općini na svesrdnoj pomoći te istaknuo kako će starijim osobama kroz razne sadržaje omogućiti ispunjavanje svih potreba u zajednici.

Župan Koren naglasio je važnost koji će spomenuti projekti imati u podizanju standarda i kvalitete života na području općine, ali i za promociju Općine Molve i Koprivničko-križevačke županije, razvoj kontinentalnog i vjerskog turizma te očuvanje bogatstva kulturne baštine.

- Oglas -

“Vjerujem kako će izgradnja doma za starije osobe i pastoralnog centra u sklopu ovog nadaleko poznatog svetišta uvelike doprinijeti još većem uključivanju starijih u zajednicu, ali i daljnjem duhovnom rastu svih stanovnika naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji tijekom godina, Županija će i dalje biti partner i podrška u projektima kako bi zajedničkim snagama poboljšali život stanovnika na ovim prostorima”, kazao je župan.

Radovi na izgradnji pastoralnog centra

Načelnik Ivančan također je zahvalio Županiji na suradnji i pomoći dodavši kako će se ovim kapitalnim projektima zaokružiti značajan razvojni ciklus koji se na području općine provodi u posljednjih nekoliko godina.

Obilazak, kojem su prisustvovali i pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te predstavnik izvođača radova direktor tvrtke Bistra Krešimir Habijanec, završio je razgledavanjem nove multimedijalne dvorane u sklopu rekonstruiranog društvenog doma, odnosno kulturnog centra Molve.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti