Nedjelja, 19. rujna 2021.

Košarkaši juniori Podravca iz Virja u derbiju dobili Vindiju i ostali na 100 posto u prvenstvu regije Sjever

Unatoč ovoj vrijednoj pobjedi Podravca, prvaka regije Sjever odlučit će utakmica ova dva podjednaka protivnika, i to u zadnjem kolu prvenstva u Varaždinu

Preporučujemo

U utakmici dviju dosad neporaženih ekipa regije Sjever između juniora virovskog Podravca i varaždinske Vindije slavili su domaćini rezultatom 77:74.

Bila je to teška bitka svih 40 minuta, borba za svaku loptu i košarka na drugoligaškoj razini.

Gosti su bolje ušli u utakmicu i prvu četvrtinu dobili 23:16. Njihov najbolji strijelac Luka Čevra (23) i Luka Jerešić (13) tricama su održavali vodstvo gostiju. Domaći su djelovali dosta nervozno i šut ih je slabo služio. Tek su Antonio Šoš (6) i Adi Stajku (15) pokazivali koliko-toliko smirenosti.

U drugoj četvrtini su bijelo-crveni uložili veliki napor i do poluvremena sustigli goste. Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 40:42. U tom razdoblju igre Igor Odobašić (19) i Patrik Lovrić (10) su s po dvije trice vratili domaće u igru. Potpuno iznenađenje za goste bio je Anton Gregar-Hrženjak (17) koji je unosio nered u redove gostiju.

Nakon treće četvrtine gosti su ponovno došli do sigurnog vodstva, 67:61. Najzaslužniji za to bili su njihov graditelj igre, Tibor Kovačić (11), visoki centar Lovro Ivanković (14) i Matej Pavlic (8).

Do potpunog preokreta došlo je u zadnjoj četvrtini. Silom prilika igru Podravca je morao organizirati Odobašić koji je i pod košem davao svoj pun doprinos, potpomognut u završnici najviše visokim igračima, Stajkom i Lukom Kuzmićem (10). Podravac je do preokreta došao najviše zahvaljujući čvrstoj obrani pa su gosti u zadnjih deset minuta postigli samo sedam koševa.

Bila je ovo odlična utakmica, prepuna uzbuđenja, dobrih poteza, ali i greški razumljivih za mlade igrače. Domaće je do pobjede predvodio najbolji igrač utakmice Igor Odobašić.

Veliki doprinos pobjedi dali su i Adi Stajku, Anton Gregar-Hrženjak i ostali igrači koji su ulazili u igru. Gosti su odlična, vrlo organizirana momčad predvođena vanjskom linijom Kovačić-Pavlic-Čevra i visokim Ivankovićem pod košem.

Kod obje ekipe snažno se osjeća rukopis dva najbolja trenera u regiji Sjever, Mirka Hrženjaka i Velimira Mudrog.

Unatoč ovoj vrijednoj pobjedi Podravca, prvaka regije Sjever odlučit će utakmica ova dva podjednaka protivnika, i to u zadnjem kolu prvenstva u Varaždinu.

Tekst: Željko Horvat

Najnovije objave