Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Košarkaši virovskog Podravca obranili naslov pobjednika županijskog kupa

Utakmica je počela malom svečanošću, povodom stupanja u brak prigodne poklone su od kluba primili Julijan Zadravec i donedavni kapetan ekipe Alen Kenđelić

Preporučujemo

Višestruki uzastopni pobjednici košarkaškog kupa Koprivničko-križevačke županije, košarkaši Podravca iz Virja obranili su naslov na domaćem parketu protiv odličnih gostiju iz Virovitice.

Utakmica je počela malom svečanošću, povodom stupanja u brak prigodne poklone su od kluba primili Julijan Zadravec i donedavni kapetan ekipe Alen Kenđelić.

Domaćini su u utakmicu ušli pomalo umorni jer su u prethodna dva dana odigrali dvije utakmice na turniru u Zaprešiću na kojem su osvojili drugo mjesto iza domaće Fortune. Unatoč tome, dobro su otvorili utakmicu, no gosti su brzo uspostavili ravnotežu i preokrenuli, da bi prva četvrtina završila minimalnim vodstvom Podravca, 24:22.

U drugoj četvrtini, trener domaćih Hrženjak izrotirao je petorku, a s druge strane kod Virovitičana je ušao visoki Matišić, pa su gosti zagospodarili skokom i potpuno se razigrali. Na poluvrijeme se otišlo visokim vodstvom Virke, 46:34.

Treća četvrtina je bila puna preokreta. Na početku četvrtine gosti su otišli na najviših 14 razlike. Igrači Podravca su ulagali velike napore ne bi li smanjili vodstvo gostiju, međutim izuzetno raspoloženi gosti to im nisu dopuštali. Trajalo je to sve do 24. minute, kada je zbog dvije uzastopne tehničke greške iz igre izašao do tada odlični Vatroslav Golub. Nakon toga Podravac je serijom trica (Hrženjak, S.Zadravec), najprije počeo smanjivati vodstvo gostiju, a zatim i potpuno preokrenuti rezultat na 64:63, na kraju treće četvrtine.

Činilo da će Podravac lako privesti utakmicu kraju, ali to nije bilo tako. Predvođeni sjajnim Marinom Ferenčevićem, gosti se nisu predavali. Vratili su vodstvo i ušlo se u potpuno neizvjesnu završnicu. Podravac je do novog i zadnjeg vodstva došao tek kada je spojio dvije uzastopne trice (Hrženjak i J.Zadravec). Zadnja minuta prošla je u neuspješnim pokušajima Virke da vrati utakmicu u neizvjesnost.

Podravac je do novog, naslova pobjednika kupa došao predvođen sjajnim Stefanom Zadravcem (35) koji je bio prvo ime susreta. Svi igrači, s obje strane, koji su ulazili u igru, davali su sve od sebe. Kod virovskih bijelo-crvenih još su se istaknuli neumorni J. Zadravec (19), granitno čvrsti kapetan Šestak (16) i vižljasti Hrženjak (13), a kod virovitičkih narančasto-crnih, osim sjajnog Ferenčevića (27), bolji od ostalih su bili Golub (17), Pavlović (12), Z.Petrović (10) i Matišić (8).

Polufinale košarkaškog kupa regije sjever, Podravac – Ivančica, igra se već u srijedu, 29. rujna, s početkom u 20.30 sati u virovskoj športskoj dvorani.

KK “PODRAVAC“ – KK „VIRKA“  92 : 87 (24:22, 10:24, 30:17, 28:24)     

KK PODRAVAC: S. Zadravec 35 (1×3), J. Zadravec 19 (2×3), Benotić, Hrženjak 13 (3×3), Balatinec M. 5 (1×3), Šestak (cap) 16, Gregar Hrženjak 0, Križić 4, Stajku 0, Cestar, Odobašić, Šoš A.. Trener: Mirko Hrženjak

KK VIRKA: Pažin 0, Manojlović 2, Ferenčević 27 (3×3), Golub 17, M.Petrović 0, S.Petrović 6, Pavlović 12, Cah 5, Z.Petrović 10 (1×3), Matišić 8, Fuis.

- Advertisement -

Najnovije objave